Wat te doen tijdens de onderwijsstaking?

Woensdag 29 januari 2020

Door Amrutha Mol

Tijdens de onderwijsstaking van donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari geen oppas? Wacht nog maar even met het opnemen van een vrije dag, want speciaal voor kinderen zijn er meerdere initiatieven bedacht zodat ze in ieder geval een deel van de dag onder de pannen zijn.

Accres Apeldoorn organiseert voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een sportstinstuif op donderdag 30 januari in Sporthal Zuidbroek te Apeldoorn.

De kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens de onderwijsstaking, want ze kunnen flink in beweging komen tijdens de sportinstuif. Doe mee aan sportieve activiteiten als voetbal, wandklimmen en diverse spelletjes. Ze kunnen zien wie er het snelst over de opblaasbare stormbaan gaat of meedoen met de interactieve spelletjes met de smartdiscs.

Programma sportinstuif

De Sportinstuif vindt plaats in Sporthal Zuidbroek, Laan van Het Omniversum 4 te Apeldoorn.

10.00 uur – 12.00 uur                  4 tot en met 8 jaar

13.00 uur – 15.00 uur                  8 tot en met 12 jaar

De kosten zijn 3 euro per persoon per dagdeel. Betaling mogelijk per pin, contant of kan met Regelrechtstrippen gedaan worden. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.sportstimuleringapeldoorn.nl/instuif

Lees feest in CODA Dok Zuid

Gaat je kind liever iets rustigers doen tijdens de onderwijsstaking? Dan is er ook nog een ‘Lees feest’ op de tweede dag van de staking in CODA Dok Zuid. Tijdens het Lees feest kan je kind meerdere actieve dingen doen, zoals een voorlees estafette, een voorleesbingo of een poëzie workshop. Omdat de scholen staken, springen Apeldoornse schrijvers, zoals Angelique van Dam, Miriam Bruijstens en illustrator Hélène Jorna in de bres om jou een feestelijke ochtend boordevol leesplezier te bezorgen, want lezen met plezier, dat vinden scholen en schrijvers allemaal belangrijk. Het volledige programma staat op: www.coda-apeldoorn.nl/leesfeest.

Waar? CODA dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn

Wanneer? Vrijdag 31 januari 2020 van 9.00 uur tot 12.00 uur

Kosten? De toegang is gratis

Meer informatie: www.coda-apeldoorn.nl/leesfeest 

Met dit Lees feest heeft jouw kind niet alleen een leuke ochtend, maar wordt er ook gehoor gegeven aan de oproep van de Onderwijsraad en de Raad van Cultuur om een offensief te starten dat lezen en leesplezier bevordert. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat zowel de leesvaardigheid en als het leesplezier bij de jeugd in Nederland afneemt. Afgelopen zomer verscheen het advies Lees! Een oproep tot een leesoffensief  van de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur met de oproep om de leesmotivatie weer extra op de agenda te zetten. De adviescommissie ziet een belangrijke rol weggelegd voor bibliotheken, gemeenten en het onderwijs.

Is jouw kind tussen de 4 jaar en 12 jaar en staakt zijn/haar school? Dan is jouw kind van harte welkom op het Lees feest in CODA Dok Zuid. Ouders zijn welkom en kunnen werken op een van de werkplekken met wifi. De bibliotheek is open en er is parkeergelegenheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!