Wedstrijd Staatsbosbeheer: wie maakt het mooiste nestkastje?

Dinsdag 16 februari 2021

Door Redactie

Staatsbosbeheer

De winter is een lastige tijd voor vogels. Het eten ligt niet voor het oprapen en ze willen ook graag ergens kunnen schuilen. In het kader hiervan houdt Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer komend weekend, 20 en 21 februari, een wedstrijd voor het bouwen van een nestkastje.

Takken en bladeren

Om de activiteit coronaproof te laten verlopen verzorgt Staatsbosbeheer bouwpakketjes voor mezenkasten die je af kunt halen bij het Bospaviljoen ’t Leesten waar het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer is gevestigd. Thuis timmer je het kastje in elkaar en daarna kun je het kastje te versieren met takken en bladeren om de vogels zich snel thuis te laten voelen. “Met een nestkastje in je tuin kun je de vogels niet alleen de winter door helpen, ze weten meteen waar ze in het voorjaar hun nestje kunnen bouwen”, meldt een woordvoerder van Staatsbosbeheer. “Door nu al een nestkastje op te hangen gaan de vogels alvast hun territorium bepalen en weten ze het kastje te vinden als ze gaan broeden.”

Prijs winnen

Meedoen? Voor 6,50 euro haal je een bouwpakketje voor een mezenkast die je naderhand in je eigen tuin kunt ophangen. Iedereen tot 12 jaar kan meedoen. Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer is te vinden aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Maak een mooie foto van het resultaat en stuur die voor 28 februari op naar informatiecentrumleesten@staatsbosbeheer.nl. Alle foto’s worden opgehangen in het Bospaviljoen. De mooiste nestkastjes winnen een prijs. En wat die prijs is? Dat is nog een verrassing, meldt Jaël Bergwerff van het Informatiecentrum. Hij benadrukt: “De wedstrijd is alleen voor nestkastjes die met het bouwpakketje gemaakt zijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!