Weekboek College: Gaan wij voor mooi of gaan wij voor 100% functioneel?

Donderdag 10 maart 2011

Door Rob Metz

Een kleine twee weken geleden schudde de krant van wakker Nederland ook mij in één klap wakker. “Apeldoorners lopen vast op splinternieuw groen trottoir. De stomste stoep van Nederland”, zo maakt de Telegraaf mij in chocoladeletters duidelijk.

Wat is het geval?

In de wijk Zevenhuizen hebben wij met de beste bedoelingen een nieuw trottoir aangelegd. In plaats van een saai tegeltrottoir hebben wij er voor gekozen om de tegels te laten onderbreken door strookjes groen. Apeldoorn staat voor ruimte en voor groen en dat mag best in het straatbeeld tot uiting komen, zo menen wij. Vandaar het decoratieve groen tussen het grijs van de betonnen tegels.

De bewoners van Zevenhuizen (en in het bijzonder de bewoners van het aanpalende woonzorgcentrum de Faust) hebben niet veel op met deze insteek. En dat hebben ze ons in niet mis te verstane bewoordingen laten weten. Ze kunnen letterlijk en figuurlijk niet uit de voeten met het nieuwe trottoir. Onze suggestie om het groen tussen de tegels even de kans te geven om tot wasdom te komen vond geen gehoor in Zevenhuizen. Het groen moet weg. De kwestie ligt op mijn bordje en ik streef er naar om ‘m uit de wereld te helpen. Daar hoort u nog van.

Vraag die ik aan u wil voorleggen is of wij in Apeldoorn de zaken niet te mooi willen maken. Nog niet zolang geleden voerden wij immers een soortgelijke discussie over de grindbermen. Grindbermen horen van oudsher bij Apeldoorn en ogen geweldig maar om nu te zeggen dat je er gemakkelijk over heen loopt…………

Kort en goed gaan wij in Apeldoorn voor mooi of gaan wij in het openbare domein voor 100% functioneel? Ik ben benieuwd naar uw mening.

Rob Metz, wethouder van de gemeente Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!