Help de bevolking van Oekraïne

Weekendje EK Baanwielrennen

Maandag 17 oktober 2011

Door Redactie

Foto: Fred Draisma

Het is Apeldoorn en Libema gelukt om de begroting rond te krijgen (toch?) en daarmee zijn zij de redders van het EK Baanwielrennen 2011. Vrijdag is het dan zover, dan klinkt het eerste startschot. De dag van de officiële opening, gevolgd door de kwalificaties van diverse disciplines.

Donderdag 20 oktober is er een openingsavond voorafgaand aan het spektakel. Tijdens deze avond verzorgt lokale trots AR&TV De Adelaar demonstraties en wedstrijden. Na de jeugdrenners zullen een kleine 60 renners in actie komen bij derny- en keirinkoersen, een puntenkoers en een afvalkoers. De toegang van deze avond is geheel gratis.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het aan de Europese toppers om hun kunsten te vertonen. Meervoudig wereld- en Europees kampioen Teun Mulder geeft op maar liefst 3 disciplines acte-de-presence. Ook de Nederlandse dames Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis nemen deel aan even zoveel disciplines. Naast deze toppers zijn nog vele andere Nederlanders actief voor eigen publiek.

Dagkaarten voor dit spektakel zijn te koop vanaf € 15,- (2e ring), passe-partout voor 3 dagen zijn er vanaf € 38,25 (te bestellen via internet: aan de kassa betaalt u per ticket € 1,50 meer aan administratiekosten).

Apeldoorn Direct zal van dit evenement verslag doen. Voor het volledige programma verwijzen we naar de officiële site: www.ekbaanwielrennen.nl.

Gerelateerde artikelen:

–          https://www.apeldoorndirect.nl/buzzz/geen-gemeenschapsgeld-meer-voor-evenementen-en-festivals_20110618

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?