Wegens succes herhaalt Regionaal OV actie ‘2 voor de prijs van 1’

Woensdag 26 maart 2014

Door Redactie

Redactie

In april kan iedereen in Gelderland, Overijssel en Flevoland voordelig kennismaken met het openbaar vervoer. In deze periode kunnen 2 personen met de bus of regionale trein reizen voor de prijs van 1. De actie werd eerder al in januari gehouden en bleek een groot succes. Het werkt heel eenvoudig. Eén persoon reist met een geldig vervoerbewijs. De tweede persoon kan het speciale e-ticket aanvragen op www.ervaarhetov.nl en daarmee gratis meereizen.

Met dit gratis e-ticket kun je samen bijvoorbeeld lekker gaan shoppen. Maar ook vrienden of familie bezoeken, naar het museum, of een dagje op stap gaan. Bijkomend voordeel van het openbaar vervoer is dat je de verkeerschaos en parkeerproblematiek kunt vermijden. De actie is geldig van dinsdag 1 april tot en met woensdag 30 april 2014. Uitgezonderd zaterdag 26 april.

Printen en reizen
Ervaar het OV wil mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Via de website is een speciaal gratis ticket beschikbaar voor iedereen die voordelig wil reizen. Invullen en printen is heel eenvoudig en daarna stap je gemakkelijk samen in en samen uit voor de prijs van één. Op de website is ook een handig overzicht van allerlei leuke en interessante uitstapjes in Gelderland, Overijssel en Flevoland te vinden. Als je een bestemming selecteert krijg je direct een reisadvies van deur-tot-deur.

Enthousiaste reacties
“Die klantgerichte benadering wordt gewaardeerd”, merkt Frans Colthoff, woordvoerder van Ervaar het OV. “54,4% van de deelnemers aan de actie geeft aan dat ze vaker gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, dat is een substantiële groei. En een kwart van de passagiers heeft een positiever beeld gekregen van het openbaar vervoer.” Colthoff haalt deze resultaten uit de online monitoring waar Ervaar het OV mee werkt. “Dat biedt vele voordelen. We kunnen direct sturen op resultaten en weten precies wat wel en niet gewaardeerd wordt in onze acties. Die kennis nemen we mee in de ontwikkeling van nieuwe acties.”

Ervaar het OV
De 2 voor de prijs van 1-campagne is een actie van Ervaar het OV. De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de vervoersbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, OV regio IJsselmond en Syntus zijn initiatiefnemers van Ervaar het OV. Doel is om mensen te inspireren meer gebruik te maken van het regionale openbaar vervoer. De acties van Ervaar het OV zijn geldig in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland, met uitzondering van de regio Twente, gemeente Almere en alle lijnen van de NS. De actie geldt ook in de treinen van de Vechtdallijnen Zwolle – Emmen en Almelo – Mariënberg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!