Wende Autismecafé in GIGANT zoekt enthousiaste vrijwilliger

Woensdag 2 maart 2022

Door Apeldoorn Pakt aan

Wende Autismecafé zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor de invulling van een leuke vacature. Vind je het leuk om betrokken te zijn bij Wende, reageer vooral!

Wie zijn zij?

Wende wil verbinden: mensen met een vorm van autisme samenbrengen en een gezellige avond of activiteit aanbieden. Leuke dingen doen en ervaringen delen. Nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige, rustige omgeving. Wende ontleent haar bestaansrecht aan kanjers van vrijwilligers. Allemaal anders en allemaal nieuwsgierig, bevlogen en ondersteunend. Vrijwilligers met en zonder autisme.

Rol en verantwoordelijkheden:

 • Als vrijwilliger in het Wende Autismecafé in GIGANT, werk je samen met een andere vrijwilliger, op een vaste avond (1x per maand). Je bent dan hoofdgastheer/ -vrouw en op de afgesproken tijd aanwezig.
 • Je heet bezoekers welkom en stelt ze op hun gemak. Zo draag je bij aan een gezellige avond, passend bij de uitgangspunten van het Wende-café.
 • Je overziet het geheel, zorgt ervoor dat de groep lekker loopt en er een draai aan geeft als dat nodig is. Je bent stressbestendig en reageert adequaat op onverwachte vragen of opmerkingen.
 • Je bent de hele avond aanwezig. Kun je een keer niet, dan probeer je zelf vervanging te regelen via je collega’s.
 • Ook maak je deel uit van de Wende werkgroep, die ongeveer viermaal per jaar bij elkaar komt met tussendoor overleg per mail. Samen met je werkgroep-collega’s draag je je steentje bij. Je bent bijvoorbeeld bezig met het werven van nieuwe bezoekers, de Wende-app groep bijhouden en informatie geven over Wende.

Zij vragen:

 • Je bent betrokken, enthousiast en zet je met plezier in voor Wende
 • De ander staat centraal, je ontvangt gasten en stelt je dienstverlenend op
 • Je bent communicatief sterk en toont initiatief
 • Je kunt goed samenwerken en je verplaatsen in een ander
 • Je hebt affiniteit met mensen met autisme en/of bent ervaringsdeskundige

Zij bieden

De kans om werkervaring op te doen in het sociale domein. Je zet je in voor je medemens met autisme en bent actief in een stukje van het welzijnsnetwerk in Apeldoorn. Deze inzet is erg welkom, wordt zeer gewaardeerd en is helemaal vrijwillig. De Wende avonden zijn uniek en gezellig. En natuurlijk zijn de consumpties van de vrijwilligers voor rekening van Wende.

Tijdsbesteding:

 • 1 keer per maand een avond in het café
 • Enkele keren per jaar de vergaderingen van de werkgroep bijwonen

Informatie

Wil je meer informatie of reageren op deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581.
Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!