Wereldberoemde fotograaf komt naar Apeldoorn

Donderdag 19 oktober 2023

Door Redactie

Wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson komt op woensdag 25 oktober naar Apeldoorn voor een bijzonder theatercollege in de Rabobankzaal , in Theater Orpheus. De in Nederland woonachtige fotograaf vertelt onder andere over zijn nieuwste boek, Between the Sea and the Sky.

Tijdens deze speciale voorstelling licht hij zijn nieuwste boek toe, waar ook de Veluwe een prominente rol in heeft. Met een diashow vertelt Jimmy Nelson het verhaal achter zijn foto’s. Uiteraard komen ook zijn eerder verschenen boeken aan bod.

Inheemse stammen

Nelson is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. De kunstenaar reist non-stop de wereld af en legt contact met inheemse volkeren die hij vastlegt in zijn boeken.

Nederland verkennen

Toen reizen niet mogelijk was tijdens de coronapandemie, besloot Jimmy om Nederland te verkennen. De fotograaf ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea’s of Maasai. Hij portretteerde twintig gemeenschappen in de klederdracht en omgeving die hen gevormd heeft.

Tickets voor het theatercollege zijn vanaf nu te koop via de website van Theater Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!