Werkzaamheden Plein van de Stad gaan van start

Woensdag 29 september 2021

Door Redactie

Het duurde even, maar de schop gaat nu wel de grond in. Vanaf 11 oktober gaan de werkzaamheden aan het marktplein van start, de verwachte oplevering van het nieuwe plein is eind maart 2022. Door voorbereidingen zal de markt aan de andere kant van de stad te vinden zijn. De markt verplaatst naar de Hofstraat, Kanaalstraat en het zuidelijke gedeelte van de Hoofdstraat. Vanaf 9 oktober kan je hier 30 weken lang terecht. Eerder schreven we ook over de uitgestelde oplevering van de nieuwe Markthal door de prijsstijging van materialen. De opleveringsdatum van de hal staat nog steeds op oktober 2022.

Verplaatsing markt

Het huidige parkeerterrein op de hoek van de Kanaalstraat en Hofstraat wordt de nieuwe standplaats. Hierdoor kunnen er tijdens de verplaatsing van de markt geen auto’s staan. Daarnaast worden delen van het zuidelijke gedeelte van de Hoofdstraat gebruikt. Ook zullen er kramen op de Kanaalstraat en Hofstraat staan, wel is onduidelijk wat dit voor het busverkeer betekent. Fietsend naar de markt is mogelijk. Naast de huidige fietsenstalling die er staat, maakt de gemeente rondom de tijdelijke locatie extra fietsparkeervakken.

Werkzaamheden

Meer bomen, plekken om te zitten, ruimte om te spelen en met vrienden of familie af te spreken. Dat is waarom de gemeente heeft gekozen voor een nieuw stadsplein: het Plein van de Stad. Bij dit nieuwe plan hoort ook de Markthal, een overkapping die aan de oostelijke kant van het plein gemaakt wordt. Terwijl de werkzaamheden rondom het vernieuwde plein tot eind maart 2022 duren, zal de Markthal pas in oktober 2022 geplaatst worden.

Om je up-to-date te houden van de werkzaamheden zal onze fotograaf, Peter Vroon, gedurende de constructieperiode langsgaan bij het plein. Hij maakt dan foto’s en vertelt wat er gebeurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!