Weten we al wat we dragen dit najaar?

Donderdag 14 oktober 2010

Door Natachia

De mode dit najaar is niet heel vernieuwend, maar een verfijnde versie van waar we vorig jaar gebleven zijn. De invloeden van de jaren 70 en 80 zijn nog duidelijk te zien. Vrouwelijk en sexy zijn woorden die mij te binnen schieten, als ik de collecties zie. De vrouwelijkheid wordt vooral verkregen door de vormen. Denk bijv. aan de taille die geaccentueerd wordt. Sexy (ook bij herenmode) zijn vooral de materialen als lak, leer, latex, brokaat, bont en fluweel.

Simpel maar chique
Bij de dames zien we dan ook jurken en rokken die vrij kort zijn. Deze zijn wel chique. Recht van vorm of juist spannend gesneden en uitgevoerd in gedekte kleuren zoals zwart, grijs crème en donkerblauw. De broeken zin recht gesneden en soepel vallend. En dat nauwsluitende (grijze) pak voor de mannen….sexy!

Breisels goed te combineren
Lekker warm en knus zijn de gebreide jurken, kabeltruien en vesten. Je maakt ze spannend door ze met contrasterende materialen zoals leer, bont dunne en fijne, te combineren. Zo geef je deze toch grove kledingstukken een elegantere eigentijdse look. Kijk wel een beetje uit met breisels. Ze kunnen een dikmakend effect hebben.

Bont!……liever nep
Van jassen tot colberts tot schoenen en tassen, bont (nep natuurlijk) is helemaal hot. Je krijgt er een speelse glamourlook van. Don’t over do it, maar vooral als detail.

Sexy shoes
De schoenen zijn dit seizoen “killing”. Hoger en sexier dan het vorige seizoen. Laarzen, veelal uitgevoerd in suède, zijn er kort tot heel hoog. En dan die hakken van de schoenen. Veel diversiteit en vooral heel hoog. Bij de heren zien we ook veel suède en combi’s met bont.

Kleur en tinten
Grijs, zwart, camel, bruin, beige en allerlei poederachtige tinten voeren de boventoon deze winter. En niet te vergeten de dierenprints in allerlei soorten. Bij de mannen zien we ook de ruit. De accentkleur is rood! in alle tinten.

Combineer, wel verantwoord, er dus op los.Vergeet vooral de accessoires niet….

Foto: D&R Fotografie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!