Wetenschapsoriëntatie op Gymnasium Apeldoorn formeel erkend als examenvak

Woensdag 17 juni 2020

Door Redactie

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkent het schooleigen vak Wetenschapsoriëntatie per augustus 2020 als formeel examenprogramma. Het vak is ontwikkeld op het Gymnasium Apeldoorn.

Enkele jaren geleden werd het vak Algemene Natuurwetenschappen (ANW) niet langer verplicht gesteld. Voor veel scholen was dit aanleiding dit vak af te schaffen. De docenten ANW op het Gymnasium Apeldoorn hebben deze aanleiding ter hand genomen om het gedachtengoed achter het vak ANW steviger in te zetten. Ze hebben daarvoor versterking gezocht bij andere vaksecties in de school en hebben het vak Wetenschapsoriëntatie ontwikkeld.

Gedegen onderzoek

Dit vak borduurt voort op het programma van het vak ANW, maar het bereidt leerlingen uit alle 4 de profielen voor op wetenschappelijk onderzoek – en dus niet puur natuurwetenschappelijk onderzoek – en het vormt ook een voorbereiding op het profielwerkstuk. Leerlingen leren in groepsverband zich voorbereiden op aspecten die zij nodig hebben bij het doen van gedegen wetenschappelijk onderzoek in het WO. Daarnaast wordt waar mogelijk de aansluiting gezocht bij de actualiteit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!