Help de bevolking van Oekraïne

Wethouder Kruithof opent nieuwe VVE Peuterspeelzaal

Dinsdag 18 september 2012

Door Redactie

Donderdag 20 september opent wethouder Kruithof om 8.45 uur samen met de peuters de 10de VVE peuterspeelzaal van Kinderopvang OOK. Deze bevindt zich in de Gentiaanschool. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. De gemeente Apeldoorn wil dat zoveel mogelijk kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken als voorbereiding op de basisschool een peuterspeelzaal met een speciaal VVE programma bezoeken.

De VVE speelzalen worden door de gemeente gesubsidieerd. Voorwaarde is dat kinderen met een VVE indicatie met voorrang worden geplaatst. De consultatiebureaus van Verian bepalen of een verwijzing nodig is.

Achterstand in taalontwikkeling is een belangrijke reden om naar een VVE speelzaal te gaan. Maar bij deze speelzalen is ook veel aandacht aan het zelfstandiger maken van de kinderen en het leren omgaan met andere kinderen. Dit is belangrijk om op school een goede start te kunnen maken.

De Gentiaan is de 10de VVE peuterspeelzaal van Kinderopvang OOK. Al deze peuterspeelzalen zijn gevestigd in of werken samen met scholen van Leerplein055.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?