Win een versie van het ‘Dik Apeldoorns Stadskookboek’

Donderdag 18 december 2014

Door Redactie

Apeldoorn Direct mag driemaal een ‘Dik Apeldoorns Stadskookboek’ weggeven aan zijn lezers. Hoe kun jij dit boek winnen? Simpel! Stuur een foto van jouw Apeldoorns huis naar redactie@apeldoorndirect.nl. Op 29 december maken we de drie winnnaars bekend

Dik Apeldoorns Stadskookboek
Hoe lees je een kookboek? Bladerend vooral. Op zoek naar dat ene recept van die lekkere taart of de precieze bereidingswijze van die vergeten groente. Een kookboek is dan ook geen roman die je van voor naar achteren leest. Het is een naslagwerk waar je halverwege in kunt vallen of waarin je alleen de plaatjes bekijkt.

Het kookboek voor de stad is – net als zijn voorgangers voor de dorpen en het landschap – bedoeld om inspiratie op te doen en om met elkaar het bijzondere karakter van Apeldoorn uit te bouwen. Het boek is zo ingedeeld dat u er makkelijk in kunt zoeken. Op uw eigen woongebied of op een thema. Of u nu tips zoekt voor zonnepanelen of informatie over de historie van een wijk, u kunt het snel en gemakkelijk vinden en daarna het boek weer dichtslaan. Om vervolgens aan de slag te gaan met uw huis, tuin of buurt. De historie van de stad is ook een boeiend verhaal. Tussen de regels
door is te lezen hoe ruim honderd jaar lang is geworsteld met het dorp dat uitgroeide tot een stad terwijl zij het eigenlijk niet wilde. Apeldoorn is zo opeens ook een personage dat spannende avonturen beleeft. Het kookboek is daarmee ook een beetje een biografie van de stad.

Na het Groot Apeldoorns Landschapskookboek en het Klein Apeldoorns Dorpenkookboek is dit Stadskookboek het laatste deel van de trilogie. Op 11 december werd het eerste exemplaar uitgereikt door de burgemeester. De boeken zijn bedoeld als een handreiking voor een nog mooier Apeldoorn, met aanstekelijke beschouwingen en met nuttige tips voor onderhoud, aanpassing en vernieuwing. Met de ingrediënten uit deze kookboeken kunnen smaakvolle en gevarieerde omgevingen worden gemaakt. Door professionals en vooral ook door de bewoners zelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!