Help de bevolking van Oekraïne

Win kaarten voor unieke lezing Gorilla-onderzoeker in Apenheul

Woensdag 18 februari 2015

Door Redactie

Onderzoeker Thomas Breuer volgt al meer dan 12 jaar ruim 400 gorilla’s in het regenwoud in Congo. Aanstaande donderdag bezoekt hij Apenheul en geeft hij een unieke presentatie. Ook neemt hij een cheque van 40.000 euro in ontvangst, het bedrag dat Apenheul heeft ingezameld met de actie ‘Knok voor gorilla’s. De opbrengst van deze actie gaat naar het project Mbeli Bai, waarvan Thomas Breuer de onderzoeksleider is.

Prachtige dieren
Onderzoeksproject Mbeli Bai loopt al meer dan 20 jaar, en is genoemd naar de open plek in het oerwoud waar het onderzoek plaatsvindt. De laaglandgorilla leeft in het dichtbegroeide regenwouden is daar lastig te zien. De open plek biedt een unieke locatie om meer te ontdekken over deze prachtige dieren, en met succes. Het project levert een schat aan informatie die helpt om gorilla’s in het wild beter te beschermen. Voor de start van het project was er weinig bekend over deze van nature schuwe apensoort.

Knok voor gorilla’s
Alle reden dus voor Apenheul om geld in te zamelen voor dit project. Onder de noemer ‘Knok voor gorilla’s’ is met hulp van onder andere 4000 schoolkinderen meer dan €40.000,- ingezameld. Onderzoeksleider Breuer zal de cheque officieel in ontvangst nemen en geeft daarna een presentatie die een uniek kijkje geeft op Mbeli bai en de gorilla’s die er leven. Een gorillaverzorger van Apenheul zelf trekt vervolgens nog een boekje open over de gorilla’s in Apenheul.

Kaarten en locatie
De gedeeltelijk Engelstalige presentatie vindt aanstaande donderdag plaats, tussen 19.00 en 20.30 uur in De St@art in Apenheul. Kaarten kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via de website www.apenheul.nl.

Kaarten winnen

Apeldoorn Direct mag 10 personen blij maken met 2 vrijkaarten voor deze lezing. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een e-mail sturen met je naam naar weekdier@apenheul.nl. De eerste 10 mensen die een e-mail sturen winnen vrijkaarten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?