Help de bevolking van Oekraïne

Winne zit 12 uur lang in een hokje van 1 bij 2 meter

Donderdag 19 mei 2016

Door Redactie

Winne Sophie Breuer-Derksen (28) gaat komende zondag, 22 mei, 12 uur lang in een hokje zitten voor het goede doel. Hieronder vertelt ze haar verhaal:

“Ik ben Winne Sophie Breuer-Derksen, 28 jaar. Sinds een half jaar gelukkige moeder van een (uiteraard prachtig) zoontje. Daarnaast ben ik verpleegkundige op een crisisafdeling in de verslavingszorg. Helaas komt het in de verslavingszorg regelmatig voor dat mensen te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik; geweld, loverboys, noem maar op. Dit is een wereldwijd probleem: in bijvoorbeeld India worden duizenden meisjes gedrogeerd, ontvoerd en vervolgens gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen: hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. Om aandacht te vragen voor dit probleem, probeer ik zoveel mogelijk donaties op te halen. En laat ik me 22 mei twaalf uur lang opsluiten in zo’n zelfde hokje… met een kommetje droge rijst en water.
Op http://www.lockmeup.nl/deelnemers/winne-sophie kun je helpen door te doneren. Mijn einddoel is €2500, maar elke euro telt.
Naast doneren kun je ook bieden op drie erg toffe veilingen: een massage; een lunch in een van de hipste places in Apeldoorn: EIGEN, de winkel met bar en stadstuin. En een waardebon van 20% korting in hun winkel met de meest hippe merken van kleding tot woonaccesoires.
Het geld dat de veilingen op brengt komt ten goede van Free a Girl. Oftewel: zelf (of als cadeau voor een ander) genieten voor het goede doel.

Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden.
Free a Girl is een noodhulporganisatie dat naast de inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te redden, ook nazorg en opvang: de kans op een nieuw leven bied.
Ikzelf heb het geluk gehad om op veel van de mooiste plekken op aarde te zijn geweest.
Echter heb ik hier ook altijd de schaduwzijde gezien, zoals de omstandigheden van de meisjes waar Free a Girl zich over ontfermd. En het feit dat ik recent moeder ben geworden, heeft mijn besef alleen maar vergroot, dat geen kind zo mag leven.

Help Free a Girl. Make a difference.

Via instagram/winnesophie of facebook.com/winne.derksen kun je ontwikkelingen volgen en berichten delen om samen zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Speciale actie
Vind jij deze hippe armbandjes ook zo tof?
Zondag a.s. zit ik voor Free a Girl twaalf uur opgesloten in een hokje van 1 bij 2 en maak ik ze ter plekke voor je, naar jouw wens!!
In ruil voor een donatie van minstens €5,95.
www.lockmeup.nl/deelnemers/winne-sophie
Maar vind jij ze ook leuk en ben je dan niet in de buurt? Reageer dan op dit bericht: ik maak een gepersonaliseerd armbandje voor je. Denk aan de naam van je kindje, lief of een tekst die je aanspreekt.

Stuur me een persoonlijk berichtje via Facebook of Instagram met je gegevens, doneer via de link onder dezelfde naam als je doorgeeft en hij komt zo snel mogelijk jouw kant op. Geen verzendkosten.

Keuze uit de zilver of witte kralen hieronder (mix is ook leuk) en in ieder geval de kleuren zwart, groen en roze als armband. Andere kleur gewenst: Let me know, ik regel dat.”

armbandje

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?