Help de bevolking van Oekraïne

Winst op rivaal GA Eagles hoogtepunt voor AGOVV

Maandag 20 februari 2012

Door Randy Gasper

Tergend pijn zijn soms te taferelen die spelen op, maar vooral ook naast het veld bij AGOVV. Spelers die uit de pas lopen, spelers die de trainer niet zien zitten en andersom en het bestuur dat wisselvalliger is dan het weer. Het voetbal was soms niet om aan te zien, zelfs in gatenkaas zat soms nog minder gaten dan in de defensie van AGOVV.

Eenzaam sta je daar dan. Onderaan, de drager van de rode lantaarn. Maar dan… Dan komt die ene club waar we op zijn zachtgezegd geen vrienden mee zijn. De club uit Deventer waarvan we de naam niet willen noemen. Maar hun iets hogere  positie  in de Jupiler League dwingt wel dat respect af (voorafgaand aan dit duel bedroeg het verschil tussen de clubs 21 punten).

Zondag kwam Go Ahead Eagles op bezoek. Het Feyenoord-Ajax van deze streek. Bijna dan… want het – voor zo’n beladen wedstrijd – iets te lege stadion op Park Berg & Bos, verdiende juist vandaag een uitverkocht stadion. En toch… Ondanks al dit gezeur, geklaag en misschien wel gehuil in mijn voetbalhart, eindigde mijn dag met een glimlach.

AGOVV pakte sinds lange tijd weer 3 punten. En dat tegen dat vervelende clubje aan de andere kant van de IJssel. AGOVV heeft gewonnen. Met maar liefst 3-1. Nog altijd laatste, dat dan wel. Maar het was even carnaval!

AGOVV Apeldoorn – Go Ahead Eagles:
3-1 (1-1). 15. Stanley Tailor 1-0, 40. Oscar López 1-1, 53. Junior Livramento 2-1, 84. Vojtech Schulmeister 3-1.

Scheidsrechter: Janssen.
Toeschouwers: 2.352.
Gele kaart: Duriska, Kerr, Cairo, Siers, Krul (AGOVV), Van den Ouweland (GA Eagles).

AGOVV Apeldoorn: Krul, Siers, Tailor, Troost (53. Berends), Livramento, Pinarci, Kerr (80. Schwiebbe), Duriska, Krohne (68. Cairo), Schulmeister, Mondek.

Go Ahead Eagles: Van der Vlag, Bus (75. Tarvajärvi), Heerkens, Karami, López, Van den Ouweland, Suk, Wellenberg (65. Janota), Fachtali, Kolder, Gerritsen (63. Houtkoop).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?