Wintercircus dit jaar anders dan anders

Donderdag 22 november 2012

Door Redactie

Hoewel het 19de wintercircus pas op 25 december in Apeldoorn gaat spelen, begint de tournee net als vorig jaar op Corsica. Daarna reist het hele circus dwars door Frankrijk naar België om via Namur, Tournai en Charleroi naar Apeldoorn te gaan.
De artiesten komen daar volgens plan 24 december aan, de splinternieuwe speeltenten van de firma Roberts uit Engeland, staan dan al opgebouwd.

Was er in het afgelopen jaar al een enorm programma, de komende winter zal dat nog overtreffen.

Iets minder in kwantiteit, maar nog groter in kwaliteit. Bijna uitsluitend acts, die recent deelnamen en bekroond werden op internationale circus festivals en optreden bij de meest beroemde circussen ter wereld. Een show zoals Nederland zelden en Apeldoorn nog nooit beleefde.

In de winter van 1994/95 organiseerden Wim Zomer en Jeroen Harleman, voor circus Aladdin, hun eerste Wintercircus in Apeldoorn. Drie jaar later waren alle voorstellingen praktisch uitverkocht en de bezoekers hadden genoten van prachtige programma’s. Een grotere tent werd gevonden bij het Franse circus Micheletty, dat samen met de stichting Wintercircus Apeldoorn, een nieuwe uitdaging aanging. Talloze jonge artiesten kregen een springplank naar een roemrijke internationale carriere en in de loop der jaren groeide het Wintercircus Apeldoorn tot een van de meest interessante van Europa.

In 2010 werd de stichting en de totale verantwoordelijkheid overgedragen aan Emmanuel Horwood.
Hij is in Europa een bekende circuspromotor en organiseert tournees voor grote circussen in Belgie en Frankrijk. Al vele jaren is hij niet alleen directeur, maar ook spreekstalmeester van zijn eigen succesvolle circus festivals in Namur en Tournai. Hij introduceerde in Apeldoorn nieuwe luxueuze speeltenten met ruim 1500 comfortabele (kuip)stoelen, en zet met een live orkest en werelds beste acts de roemrijke traditie van het Wintercircus voort.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!