“Witte boorden” en bijstandsgerechtigden

Vrijdag 1 maart 2013

Door StrangeArt

U als Amarantis bestuurder mag een stuitend gebrek aan moreel besef hebben. U mag zich zelf verrijken met twee leaseauto’s van de zaak, een vaste ov-vergoeding en taxivergoedingen. U mag als opgestapte bestuurder nog zes jaar adviseur blijven met behoud van het volledige salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, terwijl u de laatste drie jaar niets meer voor Amarantis deed. Het is voor u blijkbaar normaal dat er van Amarantis een villa gekocht wordt die met flinke persoonlijke winst wordt doorverkocht.

U als bijstandsgerechtigde wordt streng gestraft bij overtreding van regels. Verzachtende omstandigheden gelden nauwelijks. Per ongeluk, onwetendheid? Niets mee te maken, straf volgt. Psychisch ziek en niet in staat uw eigen zaken te behartigen? Jammer dan, had u zelf maar moeten zorgen voor een raadsman.

U als bestuurder krijgt wachtgeld en hopt schaamteloos verder naar de volgende egostrelende en zelf-verrijkende klus.

U als bijstandsgerechtigde wordt genoteerd in een landelijk frauderegister. U betaalt alles terug en krijgt ook nog een substantiële geldboete die in principe net zo hoog is als het bedrag dat ten onrechte is uitgekeerd.

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump. Een blogger die zelden geen mening heeft. Over de foto: vuile handen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!