Wonen bij September aan de Kelvinstraat geopend

Woensdag 13 mei 2020

Door Redactie

Het nieuwe woonhuis voor ouderen met dementie, Wonen bij September, aan de Kelvinstraat in Apeldoorn is geopend. De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de inrichting van het huis. Inmiddels is gestart met de verhuizing van de bewoners naar hun kleinschalige en sfeervolle nieuwe woonhuis. Met de oplevering komt een einde aan een bouwperiode van ongeveer een jaar en is het tweede September woonhuis in Apeldoorn een feit. Aan de Loolaan bevindt zich ook al een woonhuis waar ouderen met dementie hun leven voortzetten zoals zij dat gewend zijn.

Een thuisgevoel

September gelooft dat mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een liefdevolle, geborgen en levendige omgeving. Een echt thuis waar aandacht voor en betrokkenheid bij bewoners en hun verwanten centraal staat. De appartementen bij September zijn voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Er is een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers en grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.

Vertrouwd en veilig

Om de bewoners het vertrouwde en veilige gevoel van thuis te geven, kunnen zij hun appartement inrichten met hun eigen meubels. Uiterlijk zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

,,De eerste weken na oplevering gebruiken we om van het huis een gezellig woonhuis te maken”, zegt Peter Louter, leidinggevende van het woonhuis. ,,De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt. Op de bouw, maar ook door ons. We hebben ook veel tijd gestoken in een mooie inrichting, een prettige sfeer en de potten en pannen om heerlijk te kunnen koken moesten natuurlijk ook worden uitgezocht. Afgelopen week hebben al 5 bewoners hun intrek genomen in het huis en de rest zal spoedig volgen. Alles volgens de strikte regels die in deze coronatijd van toepassing zijn. We zijn nog bezig met een speciale inpandige voorziening die het mogelijk maakt dat de bewoners bezoek kunnen ontvangen om het contact met familie en verwanten zo optimaal mogelijk te faciliteren. ”

Meer informatie over wonen bij September is te vinden op www.wonenbijseptember.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!