Wonen bij September opent dit voorjaar

Maandag 27 januari 2020

Door Redactie

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen, Wonen bij September opent een nieuw woonhuis aan de Kelvinstraat in Apeldoorn. In het nieuwe woonhuis komen 24 ouderen met dementie te wonen. Dit woonhuis bevat alle benodigdheden die de bewoners nodig hebben, zonder dat de huiselijkheid verloren gaat. Het gebouw staat er inmiddels en de komende maanden wordt er gewerkt aan de afwerking en de sfeervolle aankleding van het woonhuis. In september 2019 bereikte Wonen bij September het hoogste bouwpunt en onlangs werd bekend dat dit voorjaar het woonhuis opent.

Woningen beschikbaar vanaf april 2020

Wonen bij September komt steeds een stukje verder in het bouwproces. Zo zijn de steigers al verwijderd. De 24 bewoners kunnen er, naar verwachting, vanaf april 2020 in. Wonen bij September vindt het belangrijk dat er woonhuizen gebouwd worden op plekken die toegankelijk en fijn aanvoelen voor de bewoners. Zo is het huis gevestigd in de buurt van Het Loo. De begane grond heeft ruime woonkamers en een open keuken zodat er makkelijk met elkaar geleefd kan worden. Mochten de ouderen niet in de gelegenheid zijn om verder van het woonhuis te gaan, dan kunnen ze ook naar buiten om op het terras of in de tuin te zitten. 

Mozaïek op de gevel

Het mozaïek kunstwerk van beeldend kunstenares Gaby Bovelander hing eerst een tijdje op de gevel van een schoolgebouw. Maar dit kunstwerk krijgt nieuw leven doordat het is teruggeplaatst in de gevel van het nieuwe Wonen bij September woonhuis.

Thuis bij Wonen bij September

Wonen bij September zorgt ervoor dat ouderen die niet meer thuis kunnen wonen zich thuis voelen in het 2e woonhuis van Wonen bij Sepmember aan de Kelvinstraat in Apeldoorn. De bewoners kunnen ook hun eigen meubels meenemen om dit ’thuis- gevoel’ te versterken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!