Workshop in Art Café SamSam verdient meer belangstelling

Maandag 21 november 2016

Door Ben Eggermont

Art Café SamSam, aan de van Kinsbergenstraat, vormde zaterdagmiddag 19 november 2016 het decor voor de schilder- en tekenworkshop van Anneke en Ben Eggermont; Royal Talens leverde gratis materialen aan de beide workshop-pers. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het gelegenheidsduo Jaap van der Slunt en Roeland de Wolf. Ondanks de geringe belangstelling keek iedereen terug op een boeiende middag.

Anneke opende deze middag met een persoonlijke ‘literaire’ bijdrage onder de titel ‘Hoe word je een bekende kunstenaar’, waarbij ze zichzelf en de kunst door een relativerende bril bekijkt (integraal te lezen op haar FB pagina). Op basis van een uiterst simpel concept van stippen, lijnen en kleuren wist een werk te maken dat in principe voor iedereen uitvoerbaar is.

Ben posteerde zich in de hoek met krijt, potlood en papier voor het maken van een aantal schetsportretten van een paar bezoekers

Tussen de bedrijven door vulden Jaap en Roeland de ruimte met fijne, over het algemeen bekend in de oren klinkende klanken. Nog napratend over de resultaten met de bezoekers kwam de workshop rond 6 uur tot een einde. Tevreden ging ieder  zijns weegs.

Voor de mensen die het hebben gemist is er in januari een herkansing. Op zaterdag 21 januari 2017 zullen de kunstenaars Roel Ottow en Kees Blom de eerstvolgende workshop geven, eveneens van 16:00 tot om en bij 18:00 uur. Op 18 februari 2017 zijn de kunstenaars Jorink en Gerard de Wit aan de beurt. 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?