WSV naar eerste klas

Maandag 8 juni 2015

Door Eddy van der Poel

Zo’n kop duidt normaal gesproken niet op promotie, maar is het in dit geval wel. De overwinning op tegenstander SDOUC was geen gemakkelijke. Er was zelfs een half uur verlenging nodig om deze promotie binnen te halen. Hoewel iedereen de beste kansen aan de thuisploeg gaf, kon je niet zeggen dat de bezoekers kansloos zijn geweest. Denk daarbij alleen maar even aan de geweldige kans, die zij in de 89ste minuut nog kregen, waarbij de bal rakelings langs de voor ons goede kant van de paal ging.

Na een kwartier spelen was het eerste doelpunt voor WSV. Het was Gino de Zeeuw, die vandaag in de spits begon, die het laatste tikje aan de bal gaf, nadat deze niet werd weggewerkt door de overigens sterke verdediging van SDOUC. Net als in de heenwedstrijd duurde het niet al te lang of de gelijkmaker lag in het doel van Michiel van Cranenburgh. Daarvoor had hij nog met een machtige save de gelijkmaker voorkomen, maar na de hoekschop had ook hij geen verweer tegen de kopbal van Jesse Vreman. Er waren toen nog maar 33 minuten gespeeld. Tot de rust kwam hier geen verandering meer in.

Over de tweede helft kunnen we verder kort zijn. Zowel SDOUC als WSV kwamen af en toe goed weg en kregen kansen, zonder dat er werd gescoord.

Dat werd dus verlengen. Daarmee kregen de 1000 aanwezige toeschouwers waar voor hun geld. Velen waren op deze voor Apeldoorn zo belangrijke wedstrijd afgekomen. Nu hebben we weer een eerste klasser in Apeldoorn. Mede dankzij Joren Waardenburg, die eerst een prachtig genomen vrije schop van Gino de Zeeuw bij de tweede paal binnen kopte en er vervolgens als eerste bij was toen een kopbal van invaller Elwin Doornbosch op de lat uiteen spatte, de terugspringende bal controleerde en vervolgens in de korte hoek binnen schoot. De 2-1 was in de 100ste minuut en de 3-1 in de 116de.

Daarna werd de wedstrijd heel bekwaam uitgespeelde barstte het feest los aan de Voorwaarts en was het nog lang onrustig in de Maten om maar eens een paar clichés uit de kast te halen. Eerste klasse. Wat een wereldprestatie was dat. Een spelersgroep en begeleiding, die de ene tegenvaller na de andere kreeg te verwerken en daar steeds sterker uit tevoorschijn kwam. Zelfs vandaag nog: het wegvallen van de geblesseerde Niels Verschuur en de geschorste Lars Hoekman zorgde voor de nodige hoofdbrekens. Maar overleg en kalmte resulteerden in de beloning van vandaag.

Daarom eindig ik met allen, die hieraan hebben bijgedragen, te bedanken en veel succes te wensen in de eerste klasse. Ook zullen de verrichtingen volgens seizoen weer te volgen zijn op Radio Apeldoorn Sport, zodat jullie geen moment hoeven te missen van de verrichtingen van onze spelers op het veld.