XLLease op overnamepad

Maandag 16 december 2013

Door Redactie

Het Apeldoornse autoleasebedrijf XLLease breidt haar activiteiten uit. Jacob Stadig, eigenaar van de Autohaas Groep en Frank van Klink, directeur XLLease, geven trots aan dat overeenstemming is bereikt over de overname van de Amersfoortse autoleasemaatschappij Mobility Partners. De overname gaat in per januari 2014.

De oprichters van Mobility Partners, zien in XLLease, de ideale aanjager voor verdere groei van hun in 1997 gestarte onderneming. Beide bedrijven kennen elkaar goed vanuit hun lidmaatschap van de AutoLease Alliance en de cultuur van beide autoleasemaatschappijen sluiten goed op elkaar aan.

XLLease directeur Frank van Klink ziet alleen maar voordelen in de overname; “Schaalvergroting is mooi, maar belangrijker is dat beide partijen op dezelfde manier naar de business kijken” zegt hij.

Wiegerinck en Cohen zullen in ieder geval nog een periode in een ondersteunende rol aan de nieuwe combinatie verbonden blijven. Het bijzondere concept van ‘Mobility Partners’ waarbij de klanten meedelen in het bedrijfsresultaat blijft bestaan. Het is juist één van de strategische redenen waarom de Autohaas Groep deze aankoop wilde doen.

“Veel bedrijven willen service, aandacht en betrokkenheid, mooi dat we straks de markt vanuit verschillende invalshoeken kunnen bedienen”, vindt Stadig.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!