Zedenmisdrijf Klarenbeek dinsdag bij Opsporing Verzocht

Maandag 2 juli 2012

Door Redactie

Google Maps

De politie toont dinsdagavond 3 juli in Opsporing Verzocht beelden van mogelijk belangrijke getuigen van het ernstige zedenmisdrijf bij het station in Klarenbeek. De recherche wil graag met deze mensen in contact komen omdat ze mogelijk iets belangrijks hebben gezien. De beelden worden ook op de opsporingssite www.depolitiezoekt.nl gepubliceerd.

Het slachtoffer was zonder dat zijn ouders dat wisten met de trein vanuit het Apeldoornse station ‘De Maten’ naar het station ‘Klarenbeek’ gereisd. Toen hij in Klarenbeek aankwam is hij in contact gekomen met een onbekende man. De man heeft hem meegenomen en in de buurt van het station ernstig misbruikt. Het slachtoffertje ging daarna met de trein weer naar huis en vertelde zijn ouders wat hem was overkomen.

Signalement

De man was blank en ongeveer 1.80m lang. Hij had een normaal postuur, bruin haar en wordt tussen de 25 en 35 jaar geschat. Die dinsdagavond droeg de man een blauwe spijkerbroek. Hij zou mogelijk een herenfiets met fietstassen hebben.

Mogelijke getuigen

Het rechercheteam heeft sinds het misdrijf uitvoerig onderzoek gedaan. Hierbij zijn ook bewakingsbeelden veiliggesteld. Op de beelden zijn drie personen en een automobilist te zien die mogelijk belangrijke informatie voor de politie hebben. De recherche wil graag met deze mensen in contact komen. Het gaat om beelden van twee fietsers, twee auto’s en één voetganger. Ook mensen die de mogelijke getuigen herkennen worden opgeroepen dit te melden.

SMS-Bom

De politie verstuurt op dinsdag 3 juli een SMS-bom naar ruim 9000 mensen. Hen wordt gevraagd om naar Opsporing Verzocht te kijken. Uit onderzoek is namelijk duidelijk geworden dat zij dinsdagavond 12 juni in de omgeving van Klarenbeek zijn geweest.

Posters

In de treinen tussen Apeldoorn en Zutphen en op de stations zijn posters opgehangen om passanten op de uitzending te attenderen. Deze posters zijn ook verspreid bij enkele ondernemers in Klarenbeek.

Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 3 juli uitgezonden vanaf 20:30 uur op Nederland 1. Op woensdag 4 juli is de herhaling om 13:20 uur op Nederland 2.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?