Zeer grote brand verwoest Karwei in Apeldoorn

Woensdag 28 november 2018

Door Luciano de Graaf

Luciano de Graaf

Bij bouwmarkt Karwei, aan de Laan van de Dierenriem in Apeldoorn, is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken. Brandweereenheden uit de wijde omtrek zijn uitgerukt naar Apeldoorn om de brand te bestrijden. Na de eerste melding is direct overgegaan tot ontruiming van het pand. Rookwolken uit de bouwwinkel zijn van ver te zien. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

De melding kwam binnen nadat iemand een handmelder had ingedrukt. De brandweer kreeg vrijwel direct door dat er daadwerkelijk brand was en schaalde op naar middelbrand, grote brand en daarna zelfs naar zeer grote brand.

Brandweer korpsen uit Deventer, Epe, Vaassen, Bathmen, Twello, Terwolde en Winterswijk assisteerde bij de brand.

De brandweer kon het pand niet meer redden en liet het pand gecontroleerd uitbranden.

De brand trok veel bekijks, ook om 15.00 kwamen mensen nog steeds naar de Laan van Dierenriem toe om te kijken naar het verwoestende pand. De brandweer zal de komende tijd nog druk bezig zijn met nablussen. Dit kan nog wel 24 uur in beslag nemen aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Op videobeelden die vrijwel direct na het ontstaan van de brand is te zien dat de brand begon bij de lampen afdeling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Ongeval

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!