Zomer Kook Weken

Vrijdag 23 juni 2017

Door Redactie

Is jouw zoon of dochter tussen 7 en 13 jaar oud? Gun je je kind ook een zomervakantieweek om nooit te vergeten? Leuk en een beetje leerzaam? Grijp dan deze kans en meld je kind aan voor een Zomer Kook Week in 2017. Deelname is gratis voor kinderen uit gezinnen die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen. Of die door hulpverleners als ‘overbelast’ worden aangemerkt.

In 2017 zijn er twee Zomer Kook Weken.

Voor kinderen van 11-13 jaar is er een programma van maandag 10 tot en met donderdag 13 juli. Op het programma staan een les in het maken van bon-bons, zelf ijs maken, een kook-quiz, en het maken en opdienen van lekkere hapjes (wraps, mini-taartjes) voor bewoners van een verzorgingstehuizen in Beekbergen en in Deventer. Begeleiding wordt deels verzorgd door professionele koks. Omdat we koken op verschillende plekken in en rondom Apeldoorn, is voor deze Zomer Kook Week dagelijks busvervoer geregeld vanuit Apeldoorn.

Voor kinderen van 7-10 jaar is er een programma waarin knutselen met eten centraal staat. We halen verse groenten van een akker en maken daar een maaltijd van. Verse frites erbij, en zelfgemaakt ijs toe bijvoorbeeld. Maar ook gaan we zelf jam maken en pizza bakken. Tussen het koken door is er tijd voor sport en spel.

Deze Zomer Kook Week is van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli op het Woldhuis in Apeldoorn. Ouders brengen en halen de kinderen daar elke dag.

Er zijn voor beide Zomer Kook Weken nog een paar plekken vrij. Dus denkt u dat uw kind ook een kookchef in de dop is, of het gewoon verschrikkelijk leuk vindt om te helpen bakken en wel een gezellige vakantieweek verdiend, wacht dan niet te lang!

U kunt via school, hulpverlening of zelf uw kind aanmelden. Meer informatie over de Zomer Kook Weken is te lezen op www.proef-lokaal.com en voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Wemke Flim, voorzitter van de stichting Zomer Kook Weken, telefonisch op 06-131 77 072 en via mail op proeflokaal@live.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!