Help de bevolking van Oekraïne

Zomerkriebels: Ongeduldige kriebels

Donderdag 7 augustus 2014

Door Frank Morhee

Peter vroon

Hoi Peter,

Ik ben het met je eens dat Apeldoorn steeds leuker wordt. Overal in de stad bloeien leuke en vooral mooie initiatieven op. Mensen die er samen wat aantrekkelijks van willen maken. Zo wordt onze “nederzetting’ op de veluwe steeds aantrekkelijker om te wonen en te leven. En hoe leuk is het dat wij als online platform samen met nog een aantal andere platformen in de stad dit ook kunnen laten zien. Ik vind het leuk!

Wat ik nog meer leuk vind is StadsOase. Jij noemde het vorige week al en ik hoor het steeds meer om mij heen. De inwoners van Apeldoorn vinden StadsOase een leuk initiatief. Persoonlijk vind ik het vooral leuk dat de mensen die eraan meewerken, er zoveel energie in stoppen en daardoor een hoop mensen blij maken. In mijn ogen maakt dat het juist mooi en geeft dat mensen die echte zomerkriebels.

 

Van Dale zegt het volgende over kriebels:

Krie·bel (demmeervoud: kriebels)1ergens de kriebels van krijgen geprikkeld en ongeduldig worden

 

Geprikkeld en ongeduldig… Dat lijkt op het toneelstuk dat zich momenteel afspeelt in de wereld. De wereld lijkt momenteel op een gevecht in de boksring waarbij je elkaar mag aanraken en verbaal vernederen. Rusland tegen Europa & de VS, Israël tegen Palestina,  IRAK tegen ISIS. Het lijkt allemaal zo ver weg van ons “veilige” Apeldoorn. Maar is dat wel zo? Met al die sancties die worden ingevoerd tegen Rusland en omgekeerd voelt het voor mij alsof Wereldoorlog drie voor de deur staat. Je zou al kunnen stellen dat wereldoorlog drie aan de gang is in de vorm van een economische oorlog. Laten we hopen dat mijn generatie niet hoeft mee te maken dat we moeten onderduiken en bloembollen eten omdat er geen ander eten is.

Om toch nog met een positieve noot af te sluiten. Vanavond eet ik geen bloembollen maar sushi met mijn vrienden en daar krijg ik zomerkriebels van. Bon Appetit!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?