Zomers Concert in Oranjepark door Koninklijke Marechaussee

Woensdag 26 juni 2024

Door Redactie

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseert Stichting Koninklijk Apeldoorn in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een concert in het Oranjepark te Apeldoorn. Het Orkest Koninklijke Marechaussee, bestaande uit 55 professionele muzikanten, zal onder leiding van kapitein Peter Kleine Schaars een wervelend zomers concert ten gehore brengen.

Drievoudig jubileum

Dit bijzondere concert wordt aangeboden ter gelegenheid van het 210-jarig bestaan van de Koninklijke Marechaussee, het 25-jarig bestaan van Stichting Koninklijk Apeldoorn, en de goede relatie met de gemeente Apeldoorn. Het evenement is gratis toegankelijk en wordt financieel mogelijk gemaakt door de medewerking van de gemeente Apeldoorn en het Erfgoedplatform.

Spectaculair slotstuk

Als hoogtepunt van de avond zal het concert eindigen met de beroemde Ouverture 1812 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, compleet met kanonnen van de Saluutbatterij Naarden en het indrukwekkende spel van beiaardier Boudewijn Zwart op zijn mobiele carillon.

Samenwerking en ondersteuning

Het concert is een gezamenlijke inspanning van de Koninklijke Marechaussee, Stichting Koninklijk Apeldoorn, het Erfgoedplatform Apeldoorn en de Gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!