Help de bevolking van Oekraïne

Zondagmiddagconcert loopt even behoorlijk anders dan gepland

Zondag 28 juli 2019

Door Redactie

Het was even een hele andere middag dan gedacht voor de organisatie en de bezoekers van de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark vandaag (zondag 28 juli). Door een heftige epileptische aanval van de geluidstechnicus werd het programma even stil gelegd en daarna gooide onweer nog roet in het eten.

,,Eric, onze geluidstechnicus, viel zijwaarts van zijn stoel”, legt Hieke Goos van de organisatie uit. ,,Hij had dus een epileptische aanval, waar hij nogal lang in bleef hangen. Wij wisten niet dat hij dat had, dus dat was behoorlijk schrikken.” De hulpdiensten kwamen naar het Oranjepark toe om hulp te verlenen. ,,Uiteindelijk is hij na een tijd in de ambulance gelegd en zijn ze naar de zijkant van het park gereden; uit de drukte weg om hem grondig te onderzoeken.”

Hieke vertelt dat het publiek, dat in grote getale aanwezig was, bleef zitten. ,,Uiteindelijk zei de politie dat we verder moesten met het programma en dat hebben we ook gedaan. Het heeft al met al bijna een uur stil gelegen. Daarna hebben we de draad weer opgepakt.”

Maar de ellende was nog niet voorbij. ,,Aan het einde van het optreden van Andy Buitenhuis begon het weer om te slaan: onweersbuien en een beetje regen zorgden ervoor dat heel veel mensen op de fiets er snel vandoor gingen.” Maar, vertelt ze: ,,De ‘diehards’ bleven. En de tweede band van de middag, Maddoxs, heeft tot 16.30 gespeeld.”

Deze tiende editie van dit seizoen verliep dus even anders dan gepland. ,,We waren allemaal erg geschrokken”, meldt Hieke. ,,De vrijwilligers hadden het er heel moeilijk mee en zochten steun bij elkaar. Ze hadden zoiets nog niet eerder meegemaakt.” Het gaat weer wat beter met geluidstechnicus Eric, hoorde ze vanavond van zijn zwager. ,,Hij ligt nog wel in het ziekenhuis. Hij heeft een scheurtje in zijn heup of been, waarschijnlijk door de val.”

Er staan nog 7 zondagen met optredens gepland in de Muziektent. Check deze website voor het programma.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?