Zonnedak gereed: Zonne-energiedag Het Web

Maandag 14 maart 2016

Door Redactie

In totaal 136 zonnepanelen zijn geïnstalleerd op de nieuwbouw van openbare basisschool Het Web. Daarom houdt Het Web, samen met deA en installatiebedrijf Van Dalen, op donderdag 17 maart een zonne-energiedag. Alle 150 kinderen werken die dag aan opdrachten over zonne-energie en laten hun prestaties zien aan de certificaathouders van de zonnepanelen.

De certificaathouders maakten met de aanschaf van hun zoncertificaat de installatie op de nieuwe school mede mogelijk. Met een zonnebloemwedstrijd vieren ze samen met de kinderen dat het zonnedak is geïnstalleerd. Het Web, onderdeel van Leerplein055, wil zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in de energieopwekking. De helling van het dak van het nieuwe schoolgebouw is uitermate geschikt voor een optimale opbrengst.

Zon op School
Het Web doet mee aan Zon op School. Met deze actie zijn in Apeldoorn al elf scholen van zonnepanelen voorzien die daarmee een groot deel van het eigen elektriciteitsgebruik zelf op wekken. De kinderen krijgen een educatief programma voor alle groepen over duurzame energie. Op die manier leveren de zonnepanelen niet alleen energie voor de school maar worden kinderen zich ook bewust van de mogelijkheden van duurzame energie.

Participatie
Ouders en andere betrokkenen bij de school maken Zon op School mogelijk door het aanschaffen van zoncertificaten. Een zoncertificaat heeft bij aanschaf een waarde van € 50,-. Na zes jaar wordt € 60,- uitgekeerd. Deelnemers dragen zo bij aan een duurzame school in Apeldoorn.

Samenwerking
Zon op School is een samenwerking van de basisscholen met de lokale energiecoöperaties deA (Duurzame Energie Apeldoorn), EBEM (Brummen), Energierijk Voorst (Voorst), LochemEnergie (Lochem) en ZET (Zutphen). Daarnaast draagt de provincie Gelderland financieel bij aan Zon op School.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!