Help de bevolking van Oekraïne

Zonnig Proefstraatje valt in de smaak

Maandag 2 mei 2016

Door Redactie

Eindelijk hadden ze het weer een keertje mee, de horecaondernemers uit de Van Kinsbergenstraat. Het mag dan wat fris zijn geweest: Apeldoorn snakte duidelijk naar een straaltje zon en dat hebben de restaurateurs en hun collega’s uit de natte sector van de branche geweten. Al in de middaguren zat de loop er tijdens hun Proefstraatje aardig in en dat bleef tot zo tot de avond viel.

Voor Jeroen Westerhof en zijn vrouw Lonneke was het zondag allemaal helemaal nieuw. Twintig jaar bestierde Jeroen aan de Asselsestraat een snackbar voordat hij op de hoek van Nieuwstraat en Van Kinsbergenstraat zijn Burgerzaak opende. Home made hamburgers vormen de kurk waarop zijn vlezige bedrijf drijft. Gemaakt van een bijzonder Nederlands runderras dat als Lakenvelder bekend staat. De dieren scharrelen als het even kan hun kostje buiten bij elkaar. ,,En dat proef je’’, aldus Westerhof, die daarnaast ook nog burgers van vis, kip, lam en groenten (vega) uit voorraad leverbaar heeft. Net als een steak en salades.

Hij zegt warm te zijn onthaald door zijn vakbroeders en -zusters in de straat. Meedoen aan ’t Proefstraatje was voor het echtpaar geen punt van discussie. ,,Al weet je nooit wat je zo ongeveer kunt verwachten. Het is voor ons de eerste keer’’, sprak hij kort voor aanvang. Inmiddels is Jeroen met zijn Lonneke een aangename ervaring wijzer. De broodjes voor zijn mini-burger waren schoon op. Positieve reacties waren er ook van Kees Roos (Don Quichotte) en Gerwin Sanders (Twenty2). Zijn etablissement wordt al enige jaren warm aanbevolen door Michelin middels een zogeheten Bib Gourmand. Wie op 1 mei van zijn bitterballen (met daarin een scheut pils van de Veluwse Schavuyt) heeft gesnoept weet precies waarom.

Foto’s: Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?