Zuid-bewoners zeggen doei tegen wijkraadbestuur… dachten ze…

Maandag 22 april 2013

Door Niels Damstra

Een buitengewone opkomst afgelopen avond bij de jaarvergadering van de Wijkraad Zuid. Apeldoorn Zuid-bewoners die normaal nooit hun gezicht laten zien op een wijkraad-vergadering, kwamen huilie huilie doen tegen het bestuur van de raad. Opsodemieteren moeten ze, die bestuursleden. Allemaal!

Reden van dit alles is het gebrek aan actie van de wijkraad tegen besluiten van de Gemeente over wat stroomkabels, een gokhuis en een wietwinkel. De ‘huisadvocaat van de Zuid-bewoners ‘ buurtbewoner meneer Oostendorp, had het hele statuut van de wijkraad doorgelezen en diende een heuze ‘motie van wantrouwen’ in tegen het bestuur van de raad. Opdat het bestuur maar met onmiddellijk ingang mag opkrassen.

Allemaal leuk en aardig, aldus het huidige bestuur, maar in de tussentijd moet de club toch bestuurd worden. Hoe het vervolgens verder zou moeten gaan met het besturen van de wijkraad, daar hadden de leden niet over nagedacht. ,,Dat zien we dan wel weer, we lezen de statuten later wel door”, schreeuwt een wijkbewoner door de zaal. Echte politici (1, 2) moesten er aan te pas komen om de leden uit te leggen dat het direct aftreden van het bestuur het einde zou betekenen van de wijkraad.

Uiteindelijk is er besloten de jaarvergadering te schorsen. Het bestuur treedt dus formeel nog niet af. Over ongeveer twee maanden wordt er een nieuwe vergadering gepland, waar het hele spektakel nog een keer kan plaatsvinden. Dit in de hoop dat de leden dan wel hebben nagedacht hoe het vervolgens verder moet met de wijkraad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!