Zuidbroek en Zevenhuizen pakken gezamenlijk de boef

Zondag 15 januari 2017

Door Redactie

Wie niet wist wat er zaterdagmiddag 14 januari aan de hand was in de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek, schrok waarschijnlijk wel even. Politie, inbraken en uiteindelijk twee opgepakte dieven. Maar gelukkig, er was niks aan de hand; het bleek allemaal een oefening.

In overleg met de wijkagent en Stimenz ontstond het idee om deze oefening onder de buurtbewoners die lid zijn van de buurtpreventie-whatsappgroepen te organiseren. ,,De 5 whatsappgroep-beheerders van Zevenhuizen met 250 leden en de beheerder van de Zuidbroek 450 leden wilden deze ‘Vang de boef-actie’ gebruiken om de deelnemers scherp te krijgen”, legt Arjan Bruin, beheerder van de appgroep in Zuidbroek uit. ,,Het was een zeer geslaagde oefening en de deelnemers schroomden niet om de boef zijn locatie door te geven of hem aan te spreken op zijn gedrag. Uiteraard waren er mensen die geen lid zijn van de buurtpreventie en die dachten te maken hebben met een echte crimineel. In de directe omgeving was de wijkagent aanwezig om dit op te lossen.”

Bruin vertelt dat de reacties uit de groepen positief waren over de oefening. ,,De beheerders van de whatsappgroepen zijn allemaal zeer positief evenals de wijkagenten. Kortom, een vervolg hierop zal op een later moment zeker plaatsvinden.”

Aanmelden voor de Whatsappgroep-buurtpreventie kan voor Zevenhuizen via whatsappzevenhuizen@gmail.com en voor Zuidbroek via buurtpreventie@apeldoorn-Zuidbroek.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?