Zwembad Loenen kan het hoofd boven water houden!

Donderdag 14 april 2011

Door wimwillems

Zwembad Loenen dicht? Feit is dat we moeten bezuinigen, ook op het zwemwater. Maar moet Loenen daarvan de dupe worden?

De fractie Leefbaar Apeldoorn heeft na een bezoek in Loenen een oplossing bedacht waarbij men in het dorp kan blijven zwemmen.

Een zwemkaartje wordt door de Gemeente Apeldoorn gesubsidieerd. Per zwemkaartje past de Gemeente ongeveer € 3,75 bij. De gemeente kan/moet het aantal vierkante meters zwemwater sterk verminderen. Dat is een probleem voor de zwemmers. Maar wellicht kunnen dezelfde zwemmers als collectief ook de oplossing betekenen. Een kwestie van solidariteit.

Onze oplossing: het kwartje van Martin (Alles)

Het tekort van zwembad Loenen is volgens het college € 160.000. Na 2012 bedraagt dit tekort ruim € 40.000 minder door het wegvallen van de aflossing voor de uitbreiding van de zonneweide. Met inspanningen van het Bestuur van het zwembad Loenen kan het tekort teruggebracht worden tot ongeveer € 100.000.

Indien nu alle 740.000 zwemmers in Apeldoorn € 0,25 extra per kaartje betalen zal er, zelfs gecorrigeerd voor abonnementhouders, ruim € 100.000 kunnen worden opgebracht voor zwembad Loenen. Slechts voor € 0,25 solidariteitsbijdrage kunnen we een goede voorziening in Loenen in stand houden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!