Portonova

2 november 2014, om 16:00, Stadscafé

Door Agenda

Portonova

Alles draait op 2 november om jazz, groove and dance bij Stadscafé in Apeldoorn. Want dan treedt jazzy popband Portonova daar vanaf 16.00 uur op. De relaxt swingende, sexy songs passen naadloos bij ieder moment van de dag: van een lounchy zondagmiddag tot een late night party. In april 2014 verscheen de CD ‘Careless’. De CD is te koop via iTunes, Amazon, Bol.com, de Nederlandse platenzaken en ook te beluisteren via Spotify. Meer informatie staat op www.portonova.nl. “De vijf muzikanten van deze Nederlandse band zetten samen een dijk van een sound neer: moderne liedjes met een vleugje oude jazz & gipsy. De karakteristieke stem van zangeres Marianne prijkt als de kers op de taart.” (de Volkskrant)

Aanstekelijk

Spelplezier en swing staan bij Portonova voorop. Dat plezier werkt zeer aanstekelijk op het publiek. En hoewel de band uitsluitend eigen nummers speelt, verkeren concertbezoekers vaak in de veronderstelling naar jazzstandards te luisteren.

Dijk van een sound

Saxofonist Jan Appel tovert schitterende improvisaties uit zijn zestig jaar oude tenor. Contrabassist Oscar Poppe begeleidde ooit beroemde Amerikaanse jazz-musici waaronder muzikanten van Billie Holiday. De Belgische drummer Jurgen Moelans studeerde jazzdrums aan het Antwerps conservatorium en was jarenlang vaste begeleider van Mai Tai.

Opwindende optredens

Het afgelopen seizoen speelde de band al met veel succes op StadsOase Apeldoorn, Jazz Comes To Town Epe en in kroegen en theaters door heel Nederland en België. Op 8 november speelt de band in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Portonova speelt bij Stadscafé op 2 november. Het optreden begint om 16.00 uur. Stadscafé is gevestigd in de Nieuwstraat 295, 7311 BP Apeldoorn.

Apeldoorn Direct over StadsOase:

“Bij het optreden van Portonova is er veel volk op de been. Groove en mix worden gebracht door vijf uitstekende, swingende muzikanten. Het enthousiasme spat er vanaf. De zangeres zingt het publiek naar hogere sferen. Dit is geluk!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?