055: Cees de Wilde

14 december 2013 - 26 januari 2014, van 00:00 tot 23:59, CODA Apeldoorn

Door Agenda

www.facebook.nl

Cees de Wilde heeft een grote passie voor fotografie. Naar eigen zeggen gebruikt hij zijn camera als palet om kunstzinnige foto’s te maken. Deze foto’s zijn vanaf 14 december in CODA te zijn en maken onderdeel uit van de tentoonstellingenreeks 055 waarmee CODA Apeldoornse kunstenaars een podium biedt om hun werk te tonen aan een groot en breed publiek.

Cees de Wilde omschrijft zijn stijl als abstract realisme – een contradictie die voor hem toch precies omschrijft wat hij doet: “Ik probeer onderdelen van realistische voorwerpen zo uit te vergroten dat er een nieuw, abstract beeld ontstaat. Compositie en kleurgebruik zijn daarbij heel belangrijk.” De expositie in CODA legt de nadruk op de beelden die details van boten in de haven tonen. In een ander deel van zijn werk laat Cees de Wilde vooral reflecties in bijvoorbeeld etalageruiten en waterplassen zien. Vooral de reflecties van etalages van winkels in Nederland en Turkije laten, naast de modebeelden, ook de gereflecteerde architectuur en de toevallige straatbeelden en passanten zien.

Cees de Wilde (1947) woont officieel nog steeds in Apeldoorn, maar brengt een groot deel van het jaar door in Kas, Turkije. In Apeldoorn werkte De Wilde vijftien jaar als creatief- of kunsttherapeut in de psychiatrie met als specialisme keramiek en beeldhouwen. Hij was lid van kunstenaarscollectief Split en exposeerde met zijn werk regelmatig in Nederland. Ruim vijfentwintig jaar (tot 2006) werkte hij als Hoofd Evenementen bij de gemeente Apeldoorn. De laatste jaren maakt Cees de Wilde alleen nog foto’s en heeft daarmee vooral tentoonstellingen in Turkije (Kas, Gökseki, Izmir, Istanbul, Fethiye).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?