10 december is de ‘Dag van de Mensenrechten’

10 december 2013, van 19:00 tot 22:30, Stadhuis Apeldoorn

Door Redactie

Amnesty International organiseert op 10 december wereldwijd de Dag van de Mensenrechten. Ook Werkgroep Apeldoorn doet hier ieder jaar actief aan mee.

Maandelijks worden er brieven geschreven naar regeringen die het democratisch proces anders interpreteren dan wij in de westerse landen. Doel hiervan is om gevangenen, die op ondemocratische gronden vastzitten en vaak worden gemarteld, vrij te krijgen en om iedere gevangene een fatsoenlijke, humane, rechtsgang te laten ondergaan.

Op 10 december wordt er hieraan jaarlijks extra aandacht besteed. In het stadhuis kunt u allen meeschrijven. Voorbeeldbrieven worden door Amnesty International verstrekt. Ook zijn er diverse kraampjes van multiculturele organisaties, die aangesloten zijn bij Stichting Mondial. Zij zullen informatie verschaffen en artikelen verkopen. De avond wordt muzikaal begeleid door de Apeldoornse interculturele muziek- en dansgroep Mudanthe. Voor gratis koffie, thee of frisdrank wordt gezorgd.

Het schrijven is van 19.00 uur tot 22.30 uur en wordt voorafgegaan door een fakkeloptocht die om 18.00 uur begint en waaraan u optioneel kunt meedoen. Komt allen en schrijf voor het goede doel!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?