Back in Town bij Bluescafé

2 januari 2016 - 30 december 2015, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

Back In Town is een 3-mans bluesrock formatie en komt op zaterdag 2 januari naar het Bluescafé. De band speelt voornamelijk eigen nummers in de stijl van Johnny Winter, Buddy Guy en Jimi Hendrix. Maar de band schuwt het spelen van eigen versies van bekende nummers van voornoemde grootheden ook zeker niet.
Bijzonder aan Back In Town is de chemie die er is tussen de drie muzikanten. Ondanks het feit dat gitarist Marco van Zwieten tien jaar jonger en drummer Willem Lavooij 10 jaar ouder dan bassist Arjen Rijsdijk zijn, klinkt de band zo hecht als een drie mans band maar kan zijn. Veel dynamiek in de nummers die elke keer weer opnieuw ontstaan op het podium. Geen optreden is het zelfde.
De band bestaat in deze 3-mans bezetting sinds 2008 en heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht. In december 2009 de cd ‘Live at Get Rhythm’ en onlangs in oktober 2011 de studio plaat ‘Dutch Delta Blues’.
Het gevoel dat de band in hun muziek legt is – samen met het virtuoze gitaarspel van Marco – het belangrijkste kenmerk van Back In Town. De doorgewinterde muzikanten zetten hun technische vaardigheden in ten behoeve van het collectief. Dit is een band die je moet horen en voelen.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?