10CC

5 maart 2016, om 20:00, Rabobankzaal te Apeldoorn

Door Agenda

10CC, de live band

10CC is een van de meest inventieve en invloedrijke bands in de geschiedenis van de populaire muziek. Ze zijn opgericht in de jaren ’70 en hebben talloze successen geboekt met hits als Feel the love, Donna en The Wall Streeft Shuffle.

 

Hun eigen sound is zo universeel dat hun muziek eigenlijk niet te plaatsen is in een tijdsperiode. Zo zouden hun nummers zowel in de jaren ’50 van de vorige eeuw als in de huidige popmuziekcultuur geschreven en gespeeld kunnen zijn.

 

Muzikaal en multi-instrumentaal

10CC werd in 1972 opgericht in Manchester en werd al snel bekend door hun grappige en inventieve muziekstijl en hedendaagse teksten. In de loop der jaren is de bezetting van de band behoorlijk op zijn kop gezet, hebben oorspronkelijke bandleden naast hun betrokkenheid bij 10CC een solocarrière opgebouwd (zoals Graham Gouldman die ook nummers schreef voor The Yardbirds en onder eigen naam optrad) en voegden sommige leden zich later weer bij 10CC.

De bandleden van 10CC zijn onder meer super muzikaal en multi-instrumentaal. Daarbij hebben alle mannen veel ervaring, zowel op het podium als achter de schermen. Samen brengen ze een prachtig pakket aan muzikaliteit met zich mee.

 

10CC is een bak vol ervaring en energie

De bezetting van de live-band bestaat uit Graham Gouldman (bas, gitaar, zang), Paul Burgess die in 1976 tot 10CC toetrad (drum, percussie), Rick Fenn (gitaar, zang, bas), Mick Wilson (zang, percussie, gitaar, keyboard) en Mike Stevens (keyboad, gitaar, bas, sax, zang en ook bekend door zijn betrokkenheid bij Thake That, als Musical Director).

In de jaren 2006 en 2007 lieten 10cc-leden van het eerste uur weer van zich horen. Graham Gouldman deed uitverkochte optredens, met voornamelijk 10CC-hits, maar ook nummers die hij in de jaren zestig (van de vorige eeuw) voor andere groepen schreef (The Hollies, The Yardbirds, Herman’s Hermits).

 

Zaterdag 5 maart, 20:00 uur

Rabobankzaal

Kaarten vanaf € 29

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?