12 bar bluesband

20 april 2013 - 18 april 2013, om 22:00, Blues cafe Apeldoorn

Door Agenda

http://www.twelvebarbluesband.nl/

De Twelve Bar Blues Band, of kortweg 12BBB, draait alweer een tijdje mee in de bluesscene en is een graag geziene gast op grote en kleine podia in Nederland, Belgie, Duitsland en Luxemburg.  De band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Ieder optreden opnieuw weten de mannen met onuitputtelijke energie en enthousiasme een ultieme bluessfeer neer te zetten zoals je die alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

Dit alles onder bezielende leiding van de twee oprichters en frontmannen van de band Jan J. Scherpenzeel, alias J.J.Sharp (vocals & harp) en Kees Dusink (Lead & Slide Gitaar). Op het podium weten zij elkaar blindelings te vinden en de muziek tot grote hoogten te stuwen. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB repertoire.
De band heeft verder een ritmesectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer “Wild” Marcel Bakker en gitarist Randy Pears vormen samen de hechte basis. Dit drietal weet iedere groove tot een waar kunststuk te verheffen. Alle traditionele bluesstijlen hebben zij volledig in de vingers op een manier waarvan je kan smullen. Dit is dan ook precies waar de liefhebber voor komt, zo’n groove waar je volledig in op kan gaan en waar je niet meer uit wilt.
Sinds haar oprichting in 2005 is het de Twelve Bar Blues Band behoorlijk voor de wind gegaan. In de begin periode werden de mannen steevast gezien als DE verassing aan het Nederlandse bluesfront. Inmiddels, een paar honderd optredens en 4 CD’s later, kan daar natuurlijk geen sprake meer van zijn. In april 2011 werd de band zelfs winnaar van de Dutch Blues Foundation award voor Beste Nederlandse Blues Band van 2010, een titel om trots op te zijn. Een jaar later won lead & slide gitarist Kees Dusink de award voor Beste Nederlandse Blues Gitarist. Ook in het buitenland is de band niet onopgemerkt gebleven, op bluesradiostations in USA, Engeland, en Duitsland is de muziek van 12BBB regelmatig te horen.
12BBB heeft sinds 2005 vier CD’s geproduceerd. CD nummer een, The Blues Has Got Me en CD nummer twee, Email From Heaven werden beiden uitgeroepen tot blues CD van het jaar door respectievelijk Rootsville.be en Bluesforum.nl. CD nummer drie, Key To Your Heart,  kreeg deze titel niet, maar was binnen de kortste keren uitverkocht en er moest snel een 2e oplage komen. CD nummer vier, Life Is Hard, is zojuist uitgekomen en wordt zeer goed ontvangen bij publiek en recensenten. Op deze CD is goed te horen hoe de band zich ontwikkeld heeft. Life Is Hard is een zeer gevarieerde CD, vol met traditionele herkenbare bluesritmes, uitgevoerd in de typische 12BBB stijl zoals die ook live wordt neergezet.
Aanvang 22.00 uur entree 5,- (en gratis consumptie)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?