125-jarig orkest viert groots feest

9 oktober 2014, om 20:00, Orpheus

Door Redactie

Het Gelders Orkest

Voor het 125-jarig bestaan van Het Gelders Orkest ligt van 9 tot en met 12 oktober de loper uit in Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem en Nijmegen. Het orkest viert het bruisende jubileum met de muziek van de componist die allesbepalend was in het prille begin, Gustav Mahler.

Gustav Mahler, Het Gelders Orkest en Antonello Manacorda zijn oude vrienden. In hetzelfde jaar – 1889 – dat de Arnhemsche Orkest Vereeniging zijn allereerste concert gaf, beleefde ook Mahlers Eerste symfonie zijn première. En in 1903 was de voorloper van Het Gelders Orkest het eerste symfonieorkest dat Mahlers Eerste in Nederland uitvoerde. De werken van de componist staan sindsdien met grote regelmaat op het programma.

Chef-dirigent Antonello Manacorda is een vurig bewonderaar van de Oostenrijkse componist. Hij richtte ooit – samen met de begin 2014 overleden Claudio Abbado – het Mahler Chamber Orchestra op en debuteerde met Mahlers Zevende bij Het Gelders Orkest. Mahler wordt voor deze bijzondere gelegenheid vergezeld door Richard Strauss. Deze grote dirigent, vriend en bewonderaar van Mahler blikte zestig jaar later met zijn Vier letzte Lieder terug op zijn leven. De wereldberoemde Engelse sopraan Emma Bell vertolkt zijn zwanenzang.

09 oktober
Orpheus, 20.00 uur
Inleiding 19.15 uur
€ 21,50 | € 29,50 | € 35,- | € 42,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?