20-ste editie Filmnacht in Gigant

8 maart 2014 - 28 februari 2014, om 20:00, Gigant

Door Redactie

Gigant

Op zaterdag 8 maart organiseert Gigant voor de 20ste keer de Filmnacht. Tijdens de filmnacht worden er 5 films vertoont die nog niet voor het grote publiek te bekijken zijn. Vanaf 20:00 vertoont Gigant achtereenvolgens 5 topfilms, The Grand Budapest Hotel, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, Qissa, Run & Jump en The Keeper of Lost Causes, die jou zeker wakker gaan houden. Tijdens deze bijzondere nacht wordt het filmpubliek goed in de watten gelegd met lekkere hapjes, een goede soep en na afloop een heerlijk ontbijt. Aanvullend op de films is er zelfs een mini filmquiz voor dummies en kenners, waarvan de winnaar een heerlijk ontbijt op bed krijgt!

De toegang voor de filmnacht bedraagt €42,50|€37,50 (leden) Inclusief hapjes, soep en ontbijt. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant of via de website www.gigant.nl .

Grote en minder grote filmliefhebbers, nieuwkomers en Filmnachtfans die de datum al een jaar in hun agenda hebben staan, iedereen is welkom! Het publiek is verzekerd van een ervaring die ze nog lang bij blijft.

Het programma:
Qissa
Regie: Anup Singh
Umber Singh is een Sikh die alles kwijtraakt na de opdeling van Brits-Indië in 1947. Met zijn drie dochters verhuist hij naar Punjab in India. Hij verlangt hevig naar een zoon. Als hij echter een vierde dochter krijgt, besluit hij haar als een jongen groot te brengen. Qissa is een coproductie van Duitsland, India, Frankrijk en Nederland, en werd gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds.

100-Jarige man die uit het raam klom en verdween
Regie: Felix Herngren
Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson.

The Grand Budapest Hotel
Regie: Wes Anderson
Het verhaal gaat over de diefstal en opsporing van een Renaissance schilderij van onschatbare waarde en de strijd om een aanzienlijk familiefortuin, allemaal tegen de achtergrond van een dramatisch veranderend Europa.

The Keeper of Lost Causes
Regie: Mikkel Nørgaard
Een van de meest succesvolle Deense films aller tijden, naar de internationaal bekende Serie Q: De Vrouw in de Kooi van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen.

Run & Jump
Regie: Steph Green
Run & Jump is een onconventioneel liefdesverhaal en een intiem portret van een Ierse happy-go-lucky familie in-een.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?