22e Filmnacht in Gigant

12 maart 2016 - 13 maart 2016, van 20:00 tot 08:00, Gigant, Nieuwstraat 37 ,Apeldoorn

Door Agenda

Zaterdag 12 maart organiseert Gigant voor de 22e keer de Filmnacht! Tijdens deze nacht gaan er maar liefst 5 films in voorpremière! Dat betekent dat jij deze als één van de eerste in Nederland te zien krijgt! Te weten: TRUMBO, DEMOLITION, A BIGGER SPLASH, LAND OF MINE & BROOKLYN. Uiteraard vraagt deze filmmarathon om de juiste verzorging en zijn er tussen de films door, hapjes, soep, koffie & thee en een afsluitend filmontbijt. Je bent verzekerd van een ervaring die je nog lang bij blijft. Kaarten kunnen gekocht worden bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl.

Over de films:

DEMOLITION
Regie: Jean-Marc Vallée (‘Dallas Buyers Club’, ‘Wild’)
Davis Mitchell is een succesvol zakenman die op een nacht op de spoedafdeling van het ziekenhuis belandt nadat hij net een autocrash heeft overleefd en zijn vrouw verloor. Daar krijgt hij het aan de stok met een haperende snoepautomaat en Davis besluit een uitvoerige, en erg persoonlijke, klachtenbrief naar de fabrikant te sturen. Hij merkt dat hij alles opnieuw moet opbouwen maar je kunt pas iets opnieuw opbouwen nadat je het helemaal gesloopt hebt.

A BIGGER SPLASH
Regie: Luca Guadagnino
De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul en Marianne op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry en zijn dochter Penelope. Harry is een luidruchtige driftkikker en de ex van Marianne. Met jaloezie, passie en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen tot gevolg…
Met o.a. Micheal Schoenaerts, Tilda Swinton en Ralph Fiennes

LAND OF MINE – UNDER SANDET
Regie: Martin Zandvliet
De Tweede Wereldoorlog loopt teneinde. Een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger worden gedwongen een dodelijke taak ten uitvoer te brengen: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine – Under Sandet een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis.

*Winnaar van de Warsteiner Audience Award – IFFR 2016*
*Moviezone Award – IFFR 2016*
*Göterborg´s Dragon Award voor Best Nordic Film*

TRUMBO
Regie: Jay Roach
Dalton Trumbo, verantwoordelijk voor de scripts van o.a. Spartacus en Roman Holiday, behoorde in de jaren dertig en veertig tot de meest succesvolle scenaristen van Hollywood. Eind jaren ’40 kwam hier een einde aan toen de HUAC (House Committee on Un-American Activities) binnen Hollywood een onderzoek begon naar sympathisanten van het communisme. Trumbo werd vanwege zijn politieke standpunten geweerd door Hollywood, maar wist onder een andere naam alsnog twee Oscars voor The Brave One en Roman Holiday te winnen. Een film die een fascinerend verhaal verteld over één van Hollywood’s bekendste scenarioschrijvers.

BROOKLYN
Regie: John Crowley
Eilis Lacey, is een jonge Ierse immigrante die in het Brooklyn van 1950 haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

**Winnaar van de BAFTA Award: “Beste Britse Film”**

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?