23e Filmnacht in Gigant

11 maart 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €45,-/40,-

Door Agenda

Op 11 maart organiseert Gigant voor de 23e keer Dè Filmnacht! Een nacht waarin wij u vijf topfilms laten zien en waarbij u door ons uiteraard flink in de watten wordt gelegd. Dit jaar staan de films, Alberta (Eddy Terstall), 20th Century Woman, A United Kingdom, Glory en Hell or High Water op het programma. Tussen de films door wordt u voorzien van de nodige versnaperingen, is er een mini-filmquiz met een leuke prijs en sluiten we de nacht af met een uitgebreid ontbijtbuffet. Kaarten voor deze compleet verzorgde nacht kosten €45,-/€40,- (Vrienden van Gigant) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl

OVER DE FILMS:
A UNITED KINGDOM
Regie: AMMA ASANTE | 111 min
1947; Seretse Khama, de prins van Botswana, ontmoet Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Hun controversiële huwelijk en de strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig en inspireerde de wereld. Deze deels autobiografische film is gebaseerd op het boek “Color Bar” van Susan Williams.

GLORY
Regie: KRISTINA GROZEVA | 101 min
Een simpele spoorwegarbeider vindt, tijdens het controleren van de rails, langs de spoorbaan een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij heeft zich altijd geërgerd aan zijn corrupte collega’s en besluit alles netjes in te leveren. Als dank ontvangt hij tijdens een persconferentie een nieuw horloge waar hij direct van de gelegenheid gebruik maakt om kritiek te uiten op de corruptie bij zijn werkgever…en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

20TH CENTURY WOMAN
Regie: MIKE MILLS | 118 min
1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie. 20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie, zijn excentrieke moeder en een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

ALBERTA
Regie: EDDY TERSTALL, ERIK WÜNSCH | 93 min
Freek heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden en wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta. Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel en komt Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn.

HELL OR HIGH WATER
Regie:”David MacKenzie | 102 min.
Wanneer de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen ze buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt. Werd o.a. genomineerd voor een Oscar 2017 “Beste Film”.

Betreft: 23e Filmnacht in Gigant!
Datum: 11-03-2017
Locatie: Blauwe Filmzaal
Toegang: €45,-/€40,- (vrienden van Gigant) 5 Films + uitgebreid ontbijtbuffet
Aanvang: 20.00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?