27000 kaarsjes branden in De Maten

20 oktober 2012, van 20:00 tot 21:30, Eglantierlaan, De Maten

Door Redactie

27000 kaarsen branden, voor elke inwoner van de Maten één!

“Samenleven vraagt om aandacht, zorg en respect voor elkaar. Door voor elke inwoner van de Maten een kaarsje aan te steken, willen wij hier symbolisch aandacht voor vragen.” Dat zegt Ad Wijlhuizen , één van de organisatoren, in reactie op de vraag naar het waarom van de actie. Zo zullen er op 2 november 2012 in de Maten door tientallen vrijwilligers 27.000 kaarsjes aangestoken worden. Een kaarsje branden is inmiddels een breed gangbare vorm om betrokkenheid uit te drukken. De slogan van de actie luidt: All Souls All Mates !

Op 2 november vanaf 20.00 uur zal de Eglantierlaan in Apeldoorn, voor het kerkgebouw De Drie Ranken, spectaculair worden verlicht door 27.000 kaarsjes. Een unieke gelegenheid om te zien en te voelen met hoeveel medewijkbewoners we samenleven. De actie is een onderdeel van het 40 jarig jubileum van geloofsgemeenschap De Drie Ranken dat dat weekend uitgebreid gevierd zal worden. Het valt vrijwel samen met het 40 jarig bestaan van de wijk De Maten. Het initiatief is genomen door De Drie Ranken. Inmiddels hebben vele maatschappelijk betrokken organisaties die actief zijn in de wijk aangegeven mee te willen werken aan deze actie. Zo wordt het een actie van, door en voor mensen in De Maten.

2 november is van oudsher Allerzielen in de Rooms Katholieke traditie waarbij kaarsjes worden gebrand voor overledenen. Zo ook deze avond in de vieringzaal van de 3Ranken. Aansluitend zal deze keer het licht meegenomen worden naar buiten en zullen 40 fakkels aangestoken worden. Vanuit deze fakkels zullen vervolgens 27.000 kaarsjes aangestoken worden door ongeveer 150 vrijwilligers. Om deze kaarsjes een plek te kunnen geven, worden maar liefst 65 marktkramen geplaatst met zo’n 450 kaarsjes per kraam. “Dat gaat nog een hele uitdaging worden”, vult Vincent Althof, medeorganisator aan. “Er zal uiteraard tijdens de actie gelegenheid zijn voor het publiek om ook zelf een kaarsje aan te steken. Ook kan men op de website van de 3Ranken een naam van een dierbare of naaste invoeren. Dit kan ook op de avond zelf via de mobiel met twitter functie. Deze namen zullen dan direct worden getoond op een beamerscherm” . “En natuurlijk zijn we afhankelijk van een beetje goed weer” voegt Arendo Sturre nog toe “want het moet die avond natuurlijk niet stormen. “

Mensen die willen helpen bij deze actie zijn van harte welkom om zich op te geven via kaarsenactie2012@3ranken.nl. Ditzelfde geldt voor maatschappelijke organisaties die een kraam voor hun rekening willen nemen.

De actie start om 20.00u en zal rond 21.00u gezamenlijk afgerond worden. Tijdens de actie zal live muziek te horen zijn met o.a. Wireless, Elise Arends en Charlotte Glorie.

All Souls, All Mates
De Drie Ranken, Eglantierlaan

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?