3D printen bij Markant

15 mei 2014, van 19:00 tot 21:30, Markant

Door Redactie

Markant

Bij Markant is het vanaf september 2014 mogelijk een cursus ‘3D printen & design’ te volgen. Op donderdag 15 mei begint alvast een kennismakingscursus. Deze cursus bestaat uit 4 lessen waarin cursisten van een 2D ontwerp een 3D print gaan maken. De cursisten van deze eerste kennismakingscursus krijgen de print gratis. Meer informatie over de cursus: www.markantapeldoorn.nl/3D-printen.

Markant werkt voor deze cursus samen met Lukas Lagerweij. Eigenaar van bedrijf ‘Lukalize’ waar hij onder andere bezig is met productontwerpen, prototyping en animatie. Lukas: “Er zijn met 3D printen ontzettend veel mogelijkheden om van een gedachte een tastbaar ‘product’ te maken, en dat gaan de deelnemers ontdekken in deze cursus.”

Het ontwerp van de cursisten bestaat uit een aantal schetsen die als onderlegger gebruikt kunnen worden in een 3D modeleer programma. Met behulp van 3D software vertalen we de tekeningen naar 3D geometrie waardoor het ontwerp gestalte krijgt en aan alle kanten te bekijken is. Dit model wordt dan aan een aantal eisen getoetst waarna het 3D in een kleur geprint kan worden. Dit printen gebeurt buiten de lestijd en is te volgen op een webcam.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze kennismakingscursus via de website van Markant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?