Opening Shaolin Kung Fu instituur “He Yong Gan”

2 oktober 2012, van 20:00 tot 22:00, Gymzaal Mariannalaan 19a

Door Redactie

 

Chinese zelfverdedigings school, Shaolin Kung Fu Instituut “He Yong Gan” opent op 2 november 2012 haar deuren in Apeldoorn. De Shaolin Monniken zijn bekend van hun krachtige Kungfu die ze ontwikkeld hebben ter zelfverdediging  en voor de verdediging van hun tempel. Nu is het prachtige Shaolin Kung Fu ook in Apeldoorn te leren bij een nieuwe school voor vechtkunst.

Diep in China bij het Song Shan gebergte vlakbij het stadje Dengfeng ligt de Shaolin Tempel  deze tempel was vroeger geheim en zeer lastig te bereiken. De Tempel is gebouwd omstreeks het jaar  495 na Christus. Een Indiase Monnik, Bodhidharma (Da Mo in het Chinees) die tevens de 28ste opvolger van Boeddha was, trok via de Himalaya naar China en kwam uiteindelijk aan in de Song Shan regio en natuurlijk bij de Shaolin Tempel.  Hij trof daar de monniken in zeer slechte fysieke conditie aan. Zo slecht dat deze monniken de lange meditatie sessies niet konden volhouden. Hierop besloot Da Mo zich terug te trekken in een grot boven op de berg bij de Shaolin Tempel  en verbleef daar 9 jaar. Negen jaar lang mediteerde Da Mo en uiteindelijk kwam hij met 18 basis bewegingsoefeningen voor lichaam en geest. Hiermee was de basis gelegd voor Shaolin Kung Fu die op zijn beurt weer heel veel invloed heeft gehad op de andere vechtkunsten in Azië.

Het Shaolin Kung Fu is nieuw in Apeldoorn en Shaolin Kung Fu instituut “He Yong Gan” is aangesloten bij de Shaolin Bond Nederland hierdoor is deze school rijkserkend. Het Shaolin Kung Fu is een brede leer waarin veel aspecten ter verbetering van lichaam en geest en vechtkunst aan bod komen.  Shaolin Kung Fu verbetert de concentratie, uw houding en u wordt er krachtiger en leniger van. Ook qua zelfverdediging op de traditionele manier biedt Shaolin Kung Fu uitkomst.

Het hoofddoel bij Shaolin Kung Fu instituut “He Yong Gan” is het “Taolu”:  vormen ongewapend en vormen gewapend, maar ook dieren stijlen, dronken stijl en nog veel meer. Daarnaast zal er aandacht besteedt worden aan Qin Na (toepassingen van technieken), Sanda (sparren), Tai Chi Chuan (interne stijl) en Qi Gong (energie opwekken). De lessen zullen vanaf vrijdag 2 november starten aan de Mariannalaan 19a (gymzaal zit achter het gebouw Mariannalaan nr 19) lestijden op de vrijdagavond zijn 20:00 – 22:00. Deze Kung Fu lessen zijn voor zowel jong als oud geschikt. Bij deze bent u uitgenodigd voor de openingsavond op vrijdag 2 november, indien u komt neem dan gelijk uw  sportkleding mee.

Voor een ieder die zich op de openingsavond inschrijft voor een lessenpakket van 3 maanden ontvangt meer dan 12% korting op het eerste lesgeld!  Wilt u meer informatie over Shaolin Kung Fu in Apeldoorn bezoekt u dan de website: www.shaolin-vechtkunst.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?