7eveningen: een voorstelling met dans, kunst, muziek, animatie, theater en circus

8 april 2017, van 18:45 tot 21:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Op zaterdag 8 april vindt er een bijzondere voorstelling bij Gigant, markant in cultuur plaats over het verval en de opstanding van de kunst, cultuur & architectuur van Zeveningen. Door cursisten van Gigant, markant in cultuur, Dutch Dj World, Circus Apeldoorn, spelers van DAK en spelers van Theater Merlijn. Een multidisciplinaire voorstelling met dans, kunst, muziek, animatie, theater en circus.

Archeologen hebben mysterieuze bouwsels ontdekt op de plek van een kunsteducatiecentrum in Apeldoorn. Op die plek heeft in de oudheid een markant, ja zelfs gigantisch bouwwerk gestaan dat nu Zeveningen wordt genoemd. De bijzondere vorm van het gebouw zoals het er nu staat is mede bepaald door de vorm van het oude Zeveningen. Hoe het ooit echt heette en wie er woonden is onbekend. Wel zijn er vondsten door heel Apeldoorn en omstreken gedaan waaruit reconstructies zijn gemaakt die mogelijk iets kunnen vertellen over deze mysterieuze geschiedenis. Maar hoe het gebouw of bouwsel er precies uitzag en wat het doel ervan was is nog steeds onbekend.

Er is hard gewerkt door de docenten en leerlingen om deze voorstelling tot één prachtig geheel te maken. “Alles bij elkaar geeft zo een mooi beeld van alle fantastische dingen die je bij Gigant, markant in cultuur kan doen… en positieve aftrap naar het komende seizoen”. Aldus Lieke Deelstra, artistieke leiding.

Kaartverkoop en informatie
U wordt tijdens de voorstelling rondgeleid door 7 gidsen langs 7 locaties binnen Gigant. Bent u slecht ter been? Geef dit dan aan bij het kopen van uw kaartje. Er zijn 2 starttijden:
Aanvang: 18.15 uur (deur open: 18.00) of 18.45 uur (deur open: 18.30) Afsluiting: 21.00 uur
Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop aan de balie van Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 379, Apeldoorn

GIGANT, markant in cultuur
Vanaf 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen samen de Stichting GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. GIGANT, markant in cultuur is het poppodium, het filmhuis en de plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?