NJO Muziekzomer 2015 ontvangt recordaantal symfonieorkesten

31 juli 2015 - 20 mei 2015, diverse locaties in Gelderland

Door Redactie

 

Van 31 juli tot en met 16 augustus trakteert de NJO Muziekzomer festivalgangers en muziekliefhebbers van heinde en verre op een keur aan muziek, theater én dans. Het festival staat dit jaar opnieuw garant voor meer dan twee weken lang concerten en voorstellingen door jong toptalent en gerenommeerde artiesten en coaches – alles op de mooiste locaties van een zonovergoten Gelderland.

In de editie van de zomer van 2015 is, naast muziek, ook ruimschoots aandacht voor andere aansprekende kunstdisciplines, zoals muziektheater en dans. Een tipje van de sluier alvast?
Er spelen maar liefst vier symfonieorkesten tijdens de NJO Muziekzomer, voor het merendeel  afkomstig uit de NJO Summer Academy; festivalbezoekers kunnen zich dus tegoed doen aan een grote hoeveelheid symfonische hoogtepunten. Liefhebbers van muziektheater komen aan hun trekken bij het programma ‘Een Avond met Kurt Weill’ in Luxor Live, waarbij het publiek met swingende hits van Kurt Weill teruggebracht wordt naar de broeierige jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Radio Kootwijk, al jarenlang een begrip, is gedurende de Muziekzomer een hele week lang het decor voor een reeks smaakvol opgediende hoogtepunten uit symfonie- en kamermuziekrepertoire. In Nijmegen verrast choreografe Regina van Berkel met ‘Workers Union’, een grote dansvoorstelling, gebaseerd op o.a. het gelijknamige stuk van Louis Andriessen. En natuurlijk kan het publiek weer, gezellig picknickend, van heel diverse muziek genieten in de prachtige Beekbergse Tuinen. Kortom, een compleet en aantrekkelijk verpakt pakketje podiumkunst, voor liefhebbers en kenners, klein en groot.

Young artist in residence is dit jaar de trombonist Sebastiaan Kemner, finalist van Dutch Classical Talent 2015-2016. Hij schittert onder meer in Ives’ The Unanswered Question en het tromboneconcert van Christopher Rouse, geschreven in 1991.

De kaartverkoop opent op 9 juni via www.muziekzomer.nl

NJO Muziekzomer |  31 juli tot en met 16 augustus 2015
Met o.a.: Orkesten NJO Symfonieorkest, NJ(J)O Metropole, JeugdOrkest Nederland Ensembles Ebonit Saxophone Quartet, Insomnia Percussion Trio Dirigenten Antony Hermus, Christian Karlsen, Clark Rundell, Steffen Schorn, Etienne Siebens, Jasper de Waal Zangers Clément Dionet, Zinzi Frohwein, Boudewijn Ruigrok Instrumentale solisten Sebastiaan Kemner (trombone), Konstantyn Napolov (slagwerk), Joseph Puglia (viool) Coaches Ellen Corver, Claron McFadden, Daniël Lasalle Presentatie Floris Kortie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?