12 januari 2018

Door Ben Eggermont

Vanaf 12 januari a.s. geeft beeldhouwster Barbara Pijnappel een 12 weekse cursus boetseren met was en klei bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de rand van Apeldoorn bij Wenum.

Inspiratie komt soms vanzelf, soms van te voren en soms tijdens het maken. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de cursus ideeën aangereikt worden. Voorbeelden worden getoond en hoe je met het materiaal omgaat. Barbara heeft veel voorbeelden, te zien op haar website. Zij maakt zelf al 30 jaar beelden in verschillende materialen.

Bij de cursus kunt u kiezen voor werken met was rond een draadfiguur of iets maken met zelf hardende Plusklei, deze kan na droging thuis beschilderd worden.
Deelnemers kunnen een mensfiguur of dier of portret/buste maken of een (fantasie)object.  Barbara doet voor, hoe u het best kunt werken met het materiaal en hoe u een beeld op kunt bouwen. Figuratief of abstract werken is beide mogelijk. Heel groot werken is niet mogelijk. Aan het eind van de lesperiode is het mogelijk je wassen beeldje te laten gieten. De gietkosten zitten niet in het bedrag opgenomen van de cursus.
Aanmelden, kosten en uitgebreide informatie over de workshop en de cursus staan op  www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?