Meestergitarist Erwin Van Ligten & zijn EVL Band terug in Bluescafe Apeldoorn

26 januari 2019, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a

Door William Lindner

Peter Vroon

Op zaterdag 26 januari 2019 staat meestergitarist Erwin van Ligten aka Er Wing, tussen al zijn diverse *muziekprojecten door weer met zijn EVL (Erwin Van Ligten ) band op het podium van Jan Kerseboom zijn Bluescafé in Apeldoorn! Een herkansing voor al degenen die het fraaie *optreden van deze meesterlijke gitarist met zijn band vorig jaar gemist hebben.

*ZIE het verslag + Video’s in ApeldoornDirect ☛ Meesterlijk gitaarspel van Erwin van Ligten met zijn band Mag je niet missen!

,,Wat een te gekke gitarist is dit toch. Of het nu Rock , Blues , of een ingetogen ballad is hij kan dit als geen ander spelen”  De echte gitaarliefhebber/kenner mag dit niet missen. Dat zal weer smullen worden. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound. Volgens insiders is Erwin van Ligten één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem.

‘Baby Blue’ (intro) https://youtu.be/scadPQ0T6mY
Java Indah https://youtu.be/FYWvU6nzKhc
‘Soul Sacrifice & Incident’ @ Neshabur https://youtu.be/MUF9M2rZcxg

Hij trad op met o.a. Jan Akkerman, Kaz Lux , Herman Brood, Hans Vermeulen George Kooymans, Mathilde Santing, Ruth Jacott, Frédérique Spigt (in haar band ‘A Girl Called Johnny’ ) Beatrice van der Poel, Brigitte Kaandorp, Chris Hinze enz . Maar heeft ook een indrukwekkende solocarrière. Verwacht een stevige mix van rock, reggae, latin en wereldmuziek. Erwin van Ligten (Er Wing) speelt met zijn band onder meer nummers van zijn diverse albums; waaronder van zijn laatste album ‘Sun’. Het album bevat covers en eigen werk, waardoor recht wordt gedaan aan van Ligtens veelzijdige muzikaliteit.

Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater, zoals o.a. Julia Lo’Ko, Mathilde Santing,Beatrice van der Poel, Astrid Seriese en Micheline van Hautem en vele anderen, de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.
Een gepassioneerde muzikant, die zijn inspiratie door artiesten als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Santana,Ry Cooder, David Lindley en The Tielman Brothers niet onder stoelen of banken steekt. Daarnaast heeft hij een groot repertoire met eigen composities, waarin hij zijn roots uit Java en zijn gevoel voor muziek op aanstekelijke wijze laat samenkomen in stevige songs en ballads. Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt het de creator van zijn eigen unieke stijl. In de muziek van gitarist Erwin van Ligten klinken zijn Indische roots vaak door.

,,His roots, a light sense to melancholy and world music make him a creator of his own unique style.” De band: Erwin op gitaren en de vocals zal worden bijgestaan door:Arthur Lijten,op drums/percussie(Wende Snijders/Ellen Ten Damme).Willem Swikker op Hammond(o.a Jan Akkerman) en Jens Dreijer op bas (niet voor niks de meest gevraagde sessie bassist van dit moment).

Zaterdag 26 januari 2019
Entree: €10,-
Aanvang:22:00

Erwin van Ligten;s zijn nieuwste album, zal in de loop van dit jaar uitkomen. Website: Erwin van Ligten

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?